Cât costă versiunea 5G a telefonului OnePlus 7 Pro

Cât costă versiunea 5G a telefonului OnePlus 7 Pro
Sursa foto: Pocket-lint

OnePlus a lansat OnePlus 7 și OnePlus 7 Pro, dar și o versiune 5G, însă prețul telefonului nu a fost pe deplin comunicat. În acest moment e disponibil doar la operator.

OnePlus 7 Pro 5G este disponibil pentru precomandă de pe site-ul operatorului telecom britanic EE. Din păcate, nu există posiblitatea, în acest moment, de a cumpăra acest telefon „la liber”, de la retaileri.

Așadar, EE oferă telefonul și un plan de date de 30 GB 5G pentru 69 de lire sterline pe lună și un avans de 30 de lire. Asta înseamnă un cost de 1.686 lire sterline de-a lungul a 24 de luni pentru OnePlus 7 Pro 5G și abonament.

Pentru a afla totuși prețul telefonului, cei de la BGR au făcut o comparație cu OnePlus 6T, care este disponibil, la același operator, pentru 59 de lire sterline pe lună și 10 lire avans, ceea ce înseamnă 1.426 de lire în doi ani. Telefonul se vinde pentru 579 de lire în magazine, iar asta înseamnă că plătești 847 de lire sterline pentru abonament.

Orice telefon cu 5G în denumire va avea un preț mărit

Comparând cele două prețuri, rezultă că OnePlus 7 Pro 5G are un preț de 839 de lire sterline, cu 140 de lire mai mult decât versiunea 4G.

În Marea Britanie mai este disponibil doar un alt telefon 5G: Samsung Galaxy S10 care costă 1.099 de lire sterline. Dacă alegi totuși să-l iei tot prin EE, la același abonament, ajungi să plătești 1.906 lire sterline, cu 220 de lire mai mult decât OnePlus 7 Pro 5G.

Cât de mare va fi viteza la internet printr-o conexiune 5G? Cei de la EE au spus că viteza medie pe 5G în Marea Britanie va fi undeva între 100 și 300 Mbps.

La lansarea telefonului OnePlus, jurnaliștii britanici au avut ocazia să testeze cât de rapidă este o conexiune 5G. În urma unui test, telefonul chinezilor a ajuns la viteze de 460 Mbps, apoi același telefon, pe conexiune 4G, a avut un download de 40 Mbps.

Aceste calcule sunt inutile pentru România în acest moment, dar îți dau o idee despre cât de scumpe ar putea fi telefoanele 5G, atunci când vom avea și noi o astfel de rețea. Până la urmă, se pare că dacă vrei mai multă viteză pe internet va trebui să scoți mai mulți bani din buzunar.

Citește și:
Sursa: BGR