Toate situațiile în care OnePlus 6T face poze ca un cartof chinezesc

Toate situațiile în care OnePlus 6T face poze ca un cartof chinezesc

OnePlus face cele mai iubite telefoane ieftine. Bine, cândva ieftine, că acum prețul a crescut considerabil. Chiar și așa, prețul scăzut face ca performanța camerei foto să nu fie niciodată de invidiat.

OnePlus 6T e un telefon lansat în această toamnă, care vine să îndrepte niște lipsuri pe care versiunea precedentă le avea. Nu le îndreaptă pe toate, dar pune un hardware mai puternic și crește un pic prețul pentru smartphone. Totuși, chinezii s-au zgârcit din nou la camera foto și asta devine cea mai mare problemă a telefonului.

DxOMark a testat telefonul în condițiile cu care deja ne-a obișnuit. Per total, acest model obține 98 de puncte și are 101 pentru poze cu alte 91 de puncte pentru video. Ai zice că e bine la prima vedere, doar că nu scorul total contează, ci sub-scorul. Asta pentru că telefonul compensează bine marile lipsuri cu niște reușite deloc lăudabile (dacă îl compari cu alte telefoane).

Astfel, pe foto, OnePlus 6T e un eșec când vine vorba de zoom (cumva de așteptat, pentru că e digital, nu optic), în scenele cu surse puternice de lumină e ca un smartphone de acum câțiva ani, iar pe reproducerea detaliilor suferă constant, în majoritatea scenelor. Totodată, balansul de alb virează un pic spre violet.

Reproducerea culorilor, a texturilor, controlarea zgomotului de imagine și chiar reducerea artefactelor par, în majoritatea scenelor capturate, domenii SF pentru chinezii de la OnePlus. Unde punctează bine, ceea ce-i admirabil, e calitatea autofocalizării și latitudinea de expunere.

De asemenea, e un dezastru și când vine vorba de defocalizarea fundalului. În timp ce companii ca Samsung sau Apple se bazează pe informațiile de la a doua cameră (care are altă distanță focală) pentru a separa fundalul, iar Google se bazează pe software, OnePlus 6T pare să aibă parte doar de… noroc.

În cazul videografiei, singurele capitole la care excelează sunt autofocalizarea și reproducerea culorilor. Dar nici aici semnificativ mai bine decât ce te-ai aștepta de la un telefon de, să zicem, 400 de dolari, deși el e mai scump. Altfel, reproducerea texturilor, controlarea zgomotului sau reducerea artefactelor sunt domenii cvasi-necunoscute pentru OnePlus 6T.

În România, OnePlus 6T costă aproximativ 3.000 de lei. Îl poți găsi și în pachete promoționale, poate cu un preț mai mic. Pe Android, Samsung Galaxy Note 9 se descurcă mult mai bine pe foto-video. Da, e cu circa 1.000 de lei mai mult la liber.

Totuși, dacă vrei un telefon care face poze bune, chiar și clipuri, iar prețul e de circa 3.000 de lei, atunci clar ar trebui să te uiți la Huawei P20 Pro. Are trei camere foto și a fost primul care a trecut de borna de 100 de puncte pe DxOMark. Avantajul e că software-ul e ceva mai bun, de unde și calitatea mai ridicată.

Citește și:
Sursa: DxOMark