Țeapa cu Poșta Română: premii în telefoane de care să te ferești

Țeapa cu Poșta Română: premii în telefoane de care să te ferești

Poșta Română anunță să te ferești de un mesaj prin care ești invitat să-ți ridici de la poștă un presupus premiu. Este o înșelătorie și trebuie să o ignori.

Poșta Română a anunțat pe pagina oficială de Facebook că în prezent nu este în derulare nicio campanie promoțională și nici nu se oferă premii în telefoane, așa cum sugerează mesajul fals.

Deși a trecut 1 aprilie, în dimineața zilei de 3 aprilie, mai mulți utilizatori de servicii mobile au primit mesaje conform cărora ar fi câştigătorii unui telefon de ultimă generaţie, respectiv iPhone XS sau Samsung S10, după caz.

Țeapa telefoane prin Poșta Română

Atenţie! Poşta Română nu derulează, în prezent, campanii cu premii în telefoane de ultimă generaţie! În această dimineaţă, mai mulţi utilizatori de servicii mobile au primit mesaje conform cărora ar fi câştigătorii unui telefon de ultimă generaţie, respectiv iPhone Xs sau Samsung Galaxy S10, după caz.

Poşta Română menţionează că nu organizează, în acest moment, niciun astfel de concurs înşelător şi nu răspunde de răspândirea acestor informaţii false în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv.
De asemenea, precizăm că sigla utilizată în notificare nu este cea oficială, conform Manualului de Identitate Vizuală a Companiei. Singurele informaţii reale despre Poşta Română se regasesc pe site-ul oficial al companiei.

Poșta Română nu este singura instituție căreia i se folosesc numele și însemnele distinctive pentru a promova presupuse campanii promoționale. În principiu, este o înșelătorie strategică prin care hoții încearcă să-și fure date personale sau alte informații din telefon dacă le accesezi mesajul fals.

RCS-RDS s-a confruntat de câteva ori cu astfel de înșelătorii, fiind vorba tot de premii în telefoane. Să nu te grăbești niciodată să deschizi acele mesaje care îți apar din senin pe telefon. Ele pot ascunde chiar și viruși care-ți accesează fișierele din telefon și-ți fură date personale.

Citește și: