Pocophone F1 e ca un iPhone 8, din cel mai important punct de vedere

Pocophone F1 e ca un iPhone 8, din cel mai important punct de vedere

La jumătate din prețul unui iPhone 8, Pocophone F1 se pare că are aceleași performanțe foto video, conform celui mai nou review postat de DxOMark.

Pocophone F1 al celor de la Xiaomi s-a lansat în luna august a anului trecut. La momentul respectiv, mulți l-au lăudat pentru prețul accesibil și configurația hardware de top. Alții au fost dezamăgiți de calitatea materialelor folosite la construcție și de faptul că folosește un LCD, în loc de OLED sau alt panou mai performant.

În altă ordine de idei însă, un Pocophone F1 costă la această oră aproximativ 1500 lei. Un iPhone 8 lansat cu aproape un an înainte, costă aproximativ 3000 lei. Problema nu este însă neapărat una de preț, ci de faptul că, cel puțin când vine vorba de calitatea camerei foto/video, testul celor de la DxOMark disponibil aici, confirmă că cele două gadgeturi sunt la fel.

La jumătate de preț din valoarea unui iPhone 8, camera de la Pocophone F1 oferă culori plăcute și o expunere corectă a scenelor din fața aparatului. Sistemul de autofocus este unul rapid și precis. În final, telefonul chinezilor de la Xiaomi s-a reflectat într-un scor de 91.

Valoarea respectivă ar fi fost semnificativ mai mare, dacă cea de a doua cameră principală s-ar fi reflectat în fotografii cu modul portret mai convingătoare. Din păcate, separarea subiectului de fundal nu este una spectaculoasă, iar aceeași cameră secundară nu oferă asistență în condiții de lumină scăzută sau la zoom. Pe de altă parte însă, blițul este excelent și luminează scenele întunecate într-o manieră impresionantă.

Pe partea de video, din nou, Pocophone F1 a impresionat redactorii DxOMark prin multe dintre atuurile foto. Mecanismul de autofocus nu a dezamăgit, culorile capturate au fost corecte, iar stabilizarea este una fără cusur. Problemele țin însă de plaja dinamică și de scenele întunecate. La aceste capitole, F1 nu se compară cu smartphone-urile semnificativ mai scumpe.

Ca referință, în timp ce Xiaomi Pocophone F1 se laudă cu 91 de puncte, Xiaomi Mi Note 3 și primul Pixel au obținut 90 de puncte în același test. Galaxy Note 8 și iPhone 8 Plus s-au rezumat la 84. Ar fi fost interesant să vedem și un test pentru camera de selfie-uri de la Pocophone, dar va veni probabil la o dată ulterioară.

 

pocophone f1 dxomark

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI