PlayStation 5 are o dată oficială de lansare, dar mai ai de așteptat

PlayStation 5 are o dată oficială de lansare, dar mai ai de așteptat

Au existat multe speculații legate de lansarea unei noi console din partea Sony și Microsoft, dar abia acum avem un anunț oficial pe marginea PlayStation 5.

Dacă era vreo surpriză pentru cineva, următoarea consolă Sony va fi intitulată PlaySation 5. Acest nume simplu și concludent face referire la un gadget care va ajunge în magazine în perioada sărbătorilor de anul viitor. Asta înseamnă că ar trebui să te poți bucura de el de Crăciun 2020.

Cum s-a întâmplat și cu PlayStation 4 în urmă cu aproape șapte ani, Sony începe promovarea noi console din timp. Chiar dacă va ajunge mai târziu la gameri, consola trebuie dezvăluită într-o formă sau alta și oferită dezvoltatorilor, pentru ca în momentul lansării, să existe deja un portofoliu de jocuri noi.

În mod previzibil, consola va veni la pachet cu un controller creat de Sony. Acesta va fi dominat de feedback haptic, vibrați discrete sub formă de feedback care vor înlocui tradiționalul ”rumble”. Acesta din urmă a fost prezent în toate controllere PlayStation de câteva decenii.

Pe PS5, vibrațiile controllerului vor varia semnificativ în intensitate de la o scenă la alta. Creatorii consolei au afirmat că vei ajunge să simți în mână dacă personajul de pe ecran se deplasează prin iarbă sau prin noroi. Nu știu exact la ce te ajută asta, dar ar trebui să fie revoluționar.

Triggerele L2 și R2 de pe controller vor avea o forță adaptivă. Asta înseamnă că gradul lor de rezistență poate fi programat, iar dezvoltatorii pot face mai veritabilă experiența tragerii cu arcul sau a apăsării acelerației. Vizual, ar trebui să nu difere foarte mult de un controller standard DualShock 4, dar măcar se va încărca prin USB C, mult mai rapid.

În ceea ce privește consola, aceasta va integra un SSD de mare viteză, în timp ce chipsetul grafic folosit va fi capabil de ray-tracing, tehnologia pretențioasă de generare a reflexiilor verosimile pe care NVIDIA o promovează de câțiva ani. Consola va fi în continuare compatibilă cu jocuri fizice. Acestea se vor livra pe discuri Blu-ray 4K cu o capacitate de până la 100GB.

Citește și: