12 nov. 2019 | 15:42

PlayStation 5 ar putea beneficia de acest brevet ciudat dezvăluit acum

ACTUALITATE
PlayStation 5 ar putea beneficia de acest brevet ciudat dezvăluit acum

Consola PlayStation 5 urmează să se lanseze anul viitor, însă până atunci zvonurile despre ce va avea și ce nu va avea nu vor înceta să apară.

Cea mai nouă consolă de la Sony nu este gata încă, însă toată lumea e curioasă să vadă cu ce funcționalități va veni aceasta. De altfel, mulți sunt cu ochii pe brevetele pe care compania le obține. Printre acestea, s-a numărat recent unul nou și destul de ciudat, care ar putea ajunge pe PlayStation 5.

Este vorba despre un game cartridge (în română s-ar traduce cartuș de joc). În esență, acesta este este un card de memorie detașabil care conține ROM. Este conceput pentru a fi conectat la un dispozitiv electronic, cum ar fi un computer sau o consolă de jocuri video. Astfel, poate fi folosit pentru încărcare de software precum jocuri video sau alte programe. Brevetul a obținut un brevet pentru acesta, dar nu e clar dacă noua sa consolă, care se va lansa la anul, va avea un slot pentru așa ceva.

Nu se știe dacă PlayStation 5 va avea sau nu un astfel de slot

Nu este prima dată când toată lumea a interpretat greșit utilizarea unui brevet de game cartridge de la Sony. În 2018, Sony Interactive Entertainment a depus un brevet de cartuș de joc similar, care a născut multe zvonuri despre viitoarele sale console. Contrar așteptărilor, s-a dovedit că brevetul din 2018 a fost pentru linia de jucării electronice pentru copii de la Sony, ci nu pentru orice produs de consum major precum PlayStation 5.

ASUS are un produs foarte interesant, destul de similar: este vorba despre dispozitivul Keystone. Odată introdus în laptop, dispozitivul stochează profilurile salvate, dar și setările sistemului. Astfel, odată ce îl conectezi la un alt device, se vor aplica pe acesta toate setările și configurațiile pe care le-ai realizat.

ASUS spune că acest mic gadget ar putea ajuta gamerii care folosesc diferite laptopuri, dar care nu vor să piardă prea mult timp setându-le cu profilurile personalizate.