Aroganța absolută pentru amatorii de viniluri: te ajută să-ți înregistrezi propriile discuri

Aroganța absolută pentru amatorii de viniluri: te ajută să-ți înregistrezi propriile discuri

O companie foarte curajoasă speră să obțină finanțare pentru un proiect deosebit cu o nișă infimă. Este vorba de un aparat pentru înregistrarea propriilor discuri de vinil.

Gadgetul din imaginile alăturate pare un pickup tradițional, cu un design post-modernist. În realitate, este mult mai mult decât atât. Intitulat Phonocut, acest apara îți permite să-ți înregistrezi propriile discuri de vinil în confortul căminului, din muzica ta preferată.

În contextul în care vânzările de CD-uri continuă să fie în cădere libere de câțiva ani, discurile de vinil reprezintă ultimul mediu audio fizic care se comercializează surprinzător de bine. Este însă greu de estimat dacă amatorii acestui format își doresc să-și inscripționeze propriile discuri sau se bucură suficient la a le cumpăra din magazin.

Se va mai dezbate probabil pe parcursul următoarelor decenii avantajul din punct de vedere audio al discurilor de vinil. Cei care fac investiții în pick-up-uri vor fi considerați, în continuare, aroganți sau hipsteri, iar argumentul că emană un sunet ”mai cald” comparativ cu mediile digitale nu va funcționa la toată lumea. Chiar și așa Phonocut s-ar putea să aducă vinilurile în secolul 21.

Noul aparat speră să obțină finanțare pe Kickstarter. Aparatul va putea inscriptiona melodii pe discuri goale de 18 centimetri și 25 de centimetri. Un disc gol costă aproximativ 10 dolari în versiunea de 25 de centimetri și poate găzdui aproximativ 15 minute pe o parte. Ca sursă de conținut poți folosi orice semnal stereo, indiferent dacă provine de la un smartphone sau un computer. Procesul de înregistrare începe când apeși pe start. Aparent, Phonocut va realiza o egalizare în timp real a semnalului audio în procesul de mastering.

Deși în teorie sună foarte bine și pare un aparat revoluționar într-un mediu desprins din secolul trecut, este greu de spus dacă se justifică investiția. În plus, discurile rezultate trebuie testate de niște audiofili pentru a cuantifica compromisul de calitate. În orice caz, dacă te încântă ideea, găsești mai multe detalii despre proiect pe site-ul producătorului.
phonocut recorder vinyl

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI