Vinilurile HD ar putea deveni realitate în curând

Vinilurile HD ar putea deveni realitate în curând

Vinilurile au redevenit populare în ultimii ani, iar dacă ești un fan al acestor discuri, sigur te va bucura să afli că vor apărea și viniluri HD în curând.

Discurile de vinil au avut momentul de glorie acum câteva decenii, înainte să fie înlocuite de casete audio, de CD-uri și acum, de servicii de streaming care să-ți ofere muzica preferată. Cu toate acestea, vinilurile sunt pe o traiectorie ascendentă în ceea ce privește popularitatea, iar anul viitor ar putea aduce o adevărată revoluție în ceea ce privește plăcile.

În 2016, un brevet vorbea despre un nou mod de fabricare a vinilurilor, care să ofere o fidelitate audio mai ridicată, un volum sporit și posibilitatea de stocare a mai multor melodii. Acum, startup-ul austriac Rebeat Innovation a primit sponsorizări de 4,8 milioane de dolari pentru a pune în practică acest proiect.

Conform creatorilor, vinilurile HD aduc cu 30% mai multă durată de stocare și amplitudine, dar sunt și prietenoase cu mediul, deoarece elimină chimicalele toxice folosite în procesul de masterizare a discurilor. De asemenea, nu există uzură a ștanței, astfel că toate discurile dintr-un lot vor avea aceeași calitate.

Partea și mai bună legată de vinilurile HD este că sunt compatibile cu echipamentele actuale, astfel că nu trebuie să-ți cumperi un pick-up nou dacă vei avea asemenea discuri în colecție.

Noile discuri sunt realizate cu ajutorul laserului, în loc să folosească procesul clasic de electroplacare. De asemenea, discurile pot oferi suport pentru frecvențe de până la 100 kHz.

Proiectul pare extrem de interesant și ar putea oferi un avânt și mai mare vinilurilor din perspectiva popularității. Rămâne de văzut dacă Rebeat Innovation, condusă de Guenter Loibi, va reuși să aducă pe piață noile discuri, cu toate beneficiile promise.

Citește și: