Performanța iPhone 11 lasă concurența în lacrimi și e motivul pentru care costă atât

Performanța iPhone 11 lasă concurența în lacrimi și e motivul pentru care costă atât

iPhone 11 și iPhone 11 Pro au fost anunțate oficial. Ca de fiecare dată, Apple n-a oferit chiar toate detaliile. Dar, din fericire, în mai puțin de-o săptămână le-am aflat. Astfel, acum știi ce hardware are telefonul, ce performanță înregistrează, dar și care e secretul Apple prin care poate face telefonul mai bun decât al concurenței în timp ce nu oferă același tip de configurație.

Erau câteva așteptări importante înainte de prezentare iPhone 11. Una dintre ele era că memoria RAM va fi mai mare, eventual de cel puțin 6 GB. Nu e cazul, după cum aflăm din testul de performanță AnTuTu. Toate trei modelele au rulat aceste test și, ei bine, au ieșit în top. Apple a spus că-i cel mai performant iPhone creat vreodată, ceea ce e evident, dar încă nu este cel mai performant dispozitiv al său.

Cât de rapid e iPhone 11?

iPhone 11 test performanta Antutu
De la stânga la dreapta: iPhone 11, 11 Pro și 11 Pro Max

Ca preț, iPhone 11 și iPhone 11 Pro sunt diferite. Cel dintâi e cu 300 de dolari mai ieftin, are o cameră în minus și un ecran mai prost. Ca hardware, câteva componente cheie sunt aceleași: procesorul A13 Bionic dezvoltat de Apple, memoria RAM de 4 GB și sistemul de operare iOS 13.

Astfel, nu e chiar o surpriză că toate trei dispozitivele înregistrează scoruri similare în AnTuTu, după cum vezi mai sus.

Cât de bine se compară iPhone 11 cu telefoanele cu Android?

Pe scurt, iPhone n-are rival. Cel mai rapid telefon este ASUS ROG Phone 2 cu un hardware senzațional: 8 GB memorie RAM, Qualcomm Snapdragon 855+ și 128 GB stocare. Obține însă puțin sub 400.000 de puncte. Pe locul doi este ASUS ZenFone 6 și pe trei este OnePlus 7 Pro.

Noul telefon Apple nu e însă cel mai rapid dispozitiv cu iOS

iPhone 11 test performanta Antutu vs alte dispozitive Apple
Click pe poză ca să vezi scorurile

După cum vezi în imaginea de mai sus, iPad Pro din 2019 încă e în fața iPhone 11 cu circa 100.000 de puncte. Ambele tablete, cu ecran de 12,9 inci, respectiv 11 inci, sunt mai rapide. Diferența de 100.000 de puncte se păstrează între noul iPhone și modelul din 2018.

Ține cont că iPad Pro rulează cu procesorul A12X Bionic. În toamnă, Apple va lansa noi tablete din seria Pro. Vorbim de un procesor A13X Bionic care ar putea fi mai rapid decât orice procesor Intel din MacBook. Sigur, nu sunt folosite chiar la fel, dar îți arată cam în ce ligă joacă Apple.

Citește și:
Sursa: AnTuTu