12 sept. 2019 | 17:07

iPhone 11 Pro apare în primul test de performanță. Dezamăgește cu memoria RAM

ACTUALITATE
iPhone 11 Pro apare în primul test de performanță. Dezamăgește cu memoria RAM

Pentru mulți utilizatori hardcore, testele de performanță sunt importante. iPhone face însă notă discordantă în fiecare an: hardware mai slab, cel puțin teoretic, dar rezultate mai bune. Așa e cazul și cu iPhone 11 Pro, chiar dacă memoria RAM nu-i cea dorită de mulți.

Când Apple a introdus atât iPhone 11, cât și cele două modele iPhone 11 Pro, a promis performanță cu 20% mai mare pentru CPU și cu 40% mai mare pentru GPU. Totodată, a spus că A13 Bionic e cel mai performant procesor dintr-un smartphone actual.

Testul dezvăluit acum de Geekbench confirmă asta. Un model nou apare cu cifre impresionante, peste orice iPhone din trecut și peste orice telefon din prezent. Dacă e ceva de reproșat, asta e cantitatea de memorie RAM. Pentru încă un an, Apple a rămas la 4 GB. Asta în timp ce OnePlus sau Samsung, de exemplu, au trecut la 12 GB.

De ce nu contează atât de mult memoria RAM în iPhone 11 Pro

Telefonul din acest test e Pro cel mic, cu ecran de 5,8 inci. Știm asta datorită plăcii de bază. iPhone 11 e cunoscut drept N104 (iPhone12,1), iPhone 11 Pro drept D42 (iPhone12,3) și iPhone 11 Pro Max e D43 (iPhone12,5).

Înainte de prezentarea celor trei telefoane, s-a vehiculat că Apple va folosi module de 6 GB de memorie RAM pe telefoanele Pro. E posibil ca Pro Max să aibă așa ceva, dar modelul mai mic și mai ieftin nu. Iar iPhone 11 e posibil să aibă doar 3 GB RAM.

În timp ce telefoanele cu Android au nevoie de cât mai multă memorie RAM, Apple are un atu: optimizarea pe care o poate pe iOS în acord cu ce hardware vrea să pună. Producătorii de Android n-au luxul acesta. Trebuie să facă diverse compromisuri, iar cantitatea de RAM e unul. Asta și pentru că sunt într-o cursă a „înarmării” cu specificații.

De cealaltă parte, Google, de exemplu, a folosit pe Pixel 3, cel mai bun telefon al său din 2018, tot 4 GB de memorie RAM. Sigur, au fost utilizatori care s-au plâns de performanță, dar telefonul nu funcționează deloc execrabil, cum ai putea crede din aceste numere. De cealaltă parte, Apple în iPhone 11 Pro și în iPhone 11 mizează mult pe cipul A13 Bionic în loc de RAM.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele