21 mai 2019 | 12:55

Pasiunea acestui bărbat pentru Assasin’s Creed a dus la arestarea lui

ACTUALITATE
Pasiunea acestui bărbat pentru Assasin's Creed a dus la arestarea lui

Jocurile pot stârni pasiuni mari. Un exemplu este un bărbat din Paris, a cărui fascinație pentru Assassin’s Creed a dus la arestarea lui de către polițiști.

Seria Assassin’s Creed este una dintre cele mai influente serii de jocuri din prezent. Drept urmare, jocurile Ubisoft au adunat un număr mare de fani. Unii aduc aceste pasiuni și în lumea reală, dar nu tot timpul într-o manieră plăcută. Un tânăr din Paris a mers mai departe și a recreat arma celebră pe care o folosește personajul principal în toate jocurile, acele cuțite ascunse (wrist blade).

Polițiștii din Paris au arestat un bărbat de 27 de ani pentru că purta o armă mecanică de 30 de centimetri ascunsă sub jachetă. El avea o mască neagră, un ghiozdan, ochelari de soare și o glugă neagră pe cap. Barbatul al cărui nume a fost raportat ca fiind Thomas G avea două cuțite ascunse (wrist blade) de 30 de centimetri ce arată similar cu cele din joc.

Acest tip de armă este iconic pentru jocurile Assassin’s Creed

Francezul ar fi încercat să fugă când a văzut poliția, dar a fost prins. Nu este clar cum, dar francezul susține că dispozitivele ar fi putut declanșa ieșirea unei lame de 30 de centimetri. Nu se știe dacă Thomas G plănuia un atac, dar a motivat îmbrăcămintea și armele declarându-se un fan al cosplay-ului. Individul a fost arestat înainte de protestul „vestelor galbene” ce a avut loc sâmbătă, 18 mai, în Paris.

Bărbatul se află în custodia poliției și nu știm când va fi eliberat.

Nu este pentru prima dată când armele din jocul Ubisoft devin realitate. În urmă cu câțiva ani, un cunoscut vlogger a transformat în realitate armele din Assassin’s Creed Syndicate. Colin Furze a creat, printre altele, o pereche de gheare similare celor pe care le avea Wolverine și un echipament cu ajutorul căruia putea merge pe pereți.

El a demonstrat cum funcționează armele într-un clip pe care l-a publicat pe YouTube. Tot acolo, el a explicat cum le-a creat și cum le-ai putea face și tu.