Cum se face un joc video în România: de la idee la produsul ajuns la tine

În ce stadiu se află industria de gaming? Cum se lucrează la Ubisoft România? Sunt doar câteva întrebări la care am primit răspuns de la șeful filialei locale.

Te-ai gândit vreodată cum o idee se transformă în joc sau cât de multă muncă se află în spatele unui titlu? Am mers la Ubisoft România ca să vorbim cu Sebastien Delen, General Manager, despre studioul din București și despre cum se lucrează la un joc video.

Compania franceză a fost înființată în 1986 în Franța. În România a ajuns în 1992, când au fost puse bazele centrului din București. A fost primul studio de producție al companiei în afara Franței.

Primul joc realizat în țară a fost POD:Speedzone pentru consola de jocuri Dreamcast de la Sega.

De atunci, mai multe titluri precum Chessmaster 10th Edition, Blazing Angels sau Silent Hunter au fost dezvoltate în întregime în București. De asemenea, studioul a pus umărul la construcția unor altor titluri importante precum Tom Clancy’s H.A.W.X., Watch Dogs, Ghost Recon sau Assassin’s Creed: Odyssey.

Dacă ești curios să afli cum o idee se transformă într-un joc video, dacă vrei să afli părerea despre industria de gaming a unui CEO cu experiență, dar și dacă dorești să afli cum se fac jocuri la București, atunci urmărește interviul video de mai sus.

10:32 20.05.2019
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video