Panasonic speră să te convingă că mai ai nevoie de camere foto dedicate

Panasonic speră să te convingă că mai ai nevoie de camere foto dedicate

Seria de aparate Sony RX10 costă o mică avere, dar se vând surprinzător de bine. Din acest motiv, producători precum Panasonic sunt de părere că ar fi bine să existe niște alternative mai accesibile la ele, precum FZ-1000 II.

Cei de la Panasonic au lansat două camere noi pentru amatorii de fotografie care vor să nu mai facă poze cu telefonul. Prima este intitulată Lumix FZ-1000 II, un upgrade semnificativ pentru bătrânul FZ-1000 lansat în 2014 care se vinde la aproape jumătate din prețul originalului. Este construită în jurul unui senzor CMOS de un inci cu sensibilitate sporită și o rezoluție nativă de 20,1 megapixeli. În teorie, acesta ar trebui să producă rezultate semnificativ mai impresionante în condiții de lumină scăzută.

Fără lentile interschimbabile, gadgetul se laudă cu un sistem optic cu zoom 16X 25 – 400mm F/2.8 – 4.0 (în echivalent 35mm). Valorile sunt aproape de 24 – 600mm ale concurenței. Vloggeri și amatorii de selfie-uri se vor bucura de ecranul de trei inci care se rabatează și sucește în toate direcțiile, în timp ce RX10 IV are un ecran care se rabatează la doar 180 de grade.

În rest, Lumix FZ-1000 II poate să genereze 12 cadre pe secundă la rezoluția maximă, filmează 4K cu 30 de cadre pe secundă și are un sistem hibrid de stabilizare optică pe cinci axe. Conectivitatea Wi-Fi și Bluetooth completează pachetul. Camera ar trebui să ajungă în magazine în luna martie a acestui an la un preț de aproximativ 900 de dolari.

Panasonic lansare Lumix

A doua cameră anunțată de Panaosonic este intitulată Lumix DC-ZS80. În anumite colțuri ale mapamondului va promova sub eticheta TZ95. Acesta este un superzoom de strecurat în buzunar cu un obiectiv de 24 – 720mm F/3.3 – 6.4 și un senzor MOS de 1/2.3 inci. Un stabilizator optic de imagine ar trebui să se asigure că vei obține cadre clare indiferent de distanța la care te afli. Poți fotografia în rafală cu 10 cadre pe secundă sau să filmezi 4K cu 30 de cadre pe secundă.

La capitolul detalii de construcție, are un live viewfinder cu 2,3 milioane de puncte și un touchscreen rabatabil în sus de trei inci ideal pentru selfie-uri și vlogging. Această cameră va ajunge în magazine în luna aprilie a acestui an, dar te poți arunca deja la o precomandă la prețul de 449 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: