Fotografiază și filmează 4K: Lumix GX8 și FZ300, lansate oficial în România

Fotografiază și filmează 4K: Lumix GX8 și FZ300, lansate oficial în România

F64 și Panasonic anunță disponibilitatea în România a celor mai noi echipamente dedicate fotografierii și filmării 4K: Lumix GX8 și FZ300.

Panasonic Lumix GX8 este o cameră foto mirrorless cu un senzor nou micro four thirds, de 20 de megapixeli, capabilă să filmeze la rezoluție 4K, de patru ori mai mare decât full HD, standardul ultimului deceniu. Mai mult, Lumix GX8 dispune de un mod inteligent de stabilizare duală a imaginii, sincronizând stabilizarea optică din obiectiv cu cea din corpul camerei. Carcasa este construită din aliaj de magneziu și este rezistentă la praf și stropire.

Panasonic Lumix GX8 dispune de un vizor electronic rabatabil, care este completat de ecranul tactil de asemenea rabatabil, cu o rezoluție de 1,04 milioane de puncte, asigurând astfel unghiuri de vizualizare optime și o navigare rapidă. Iar pentru a nu rata niciun moment, Panasonic a dotat această cameră foto cu funcționalitatea 4K Photo, care le permite utilizatorilor extragerea de fotografii la rezoluție de opt megapixeli din fișiere video 4K sau fotografierea în 4K cu o frecvență de 30 cadre pe secundă. De asemenea, Lumix GX8 este dotat cu conectivitate wireless completă pentru control prin telefon sau pentru transfer rapid al înregistrărilor.

Lumix

Lumix FZ300 este un aparat foto ultrazoom cu senzor MOS de 12 megapixeli și cu un zoom optic impresionat de 25x, o distanță focală 25-600mm și diafragmă f/2.8 constantă pe tot acest interval. De asemenea, Lumix FZ300 poate filma la rezoluție 4K și dispune de toate funcționalitățile 4K Photo pe care le are și Lumix GX8. Panasonic a introdus în FZ300 stabilizare optică pe cinci axe, iar ecranul de trei inci este articulat. Dispune, de asemenea, de vizor electronic și microfon cu zoom încorporat.

Lumix-2

Citește și: