Elon Musk vrea un oraș pe Marte și, ei bine, cam așa ar fi viața acolo

Elon Musk vrea un oraș pe Marte și, ei bine, cam așa ar fi viața acolo

Nu e un secret pentru nimeni faptul că Elon Musk vrea ca omenirea să construiască o bază pe Marte, iar miliardarul a vorbit despre cum ar putea arăta aceasta.

Primii pași ai colonizării vor fi făcuți în 2022, când două rachete Big Falcon Rocket (BFR), fără echipaj, vor ajunge pe Planeta Roșie. În 2024, alte două rachete fără echipaj, dar și două cu oameni la bord, vor fi trimise pe Marte. Flota de șase nave spațiale ar putea fi un punct de pornire pentru o colonie mai ambițioasă. Fiecare dintre aceste nave ar putea transporta 100 de tone de materiale, iar la început, ar servi și drept case pentru oameni.

„Pentru a avea o atmosferă exterioară distractivă, probabil am vrea să existe vreun dom cu fațete de sticlă, cu un parc, astfel încât să te poți plimba prin el fără costum”, a explicat Musk într-un interviu cu Popular Mechanics. „Într-un final, dacă [transformi planeta pentru a semăna cu Pământul], atunci te poți plimba prin împrejurimi fără un costum. Dar să spunem că pentru următorii 100 și ceva de ani, vom avea un dom gigantic de sticlă presurizat”.

Când a fost întrebat de cât de fezabil este procesul de transformare a planetei roșii astfel încât să semene cât mai mult cu Pământul, Musk a zis că nu este cazul de îngrijorări: „Normal că putem [transforma Marte astfel încât să semene cu Pământul]. De ce ar crede cineva că nu putem? Cu siguranță putem”.

În ceea ce privește posibilitatea de a crește plante pe Marte, miliardarul a explicat că soluția cea mai simplă ar fi hidroponicele – adică acele culturi de plante care stau pe un strat de pietriș sau nisip prin care circulă apă cu îngrășăminte chimice în mod permanent. „Vreau să spun, calea cea simplă de a [cultiva] mâncare ar fi pur și simplu [hidroponicele]”, a zis Musk. „Practic ai energie solară – panouri solare dezvelite la sol, cu care hrănești hidroponicele din subteran”.

Citește și:
Sursa: Futurism
Etichete: