Burgerul viitorului ar putea fi din plante și să fie mai gustos decât ai crede

Burgerul viitorului ar putea fi din plante și să fie mai gustos decât ai crede
Sursa foto: Impossible Burger

Fripturile suculente sau burgeri realizați din plante s-ar putea să te tenteze în viitor în timp ce te uiți pe meniurile restaurantelor din cele mai mari orașe ale lumii. Asta pe măsură ce producătorii de alimente explorează modalități noi de a hrăni populația globului aflată într-o creștere accelerată.

Pe măsură ce tot mai multe persoane se îndreaptă către așezările urbane, cererea de carne și produse lactate va fi din ce în ce mai mare, iar găsirea unei alternative de alimente cu un aport proteic mare, și care au un impact redus asupra mediului înconjurător, este esențială.

„Viitorul hranei, pe măsură ce populația așezărilor urbane va crește, va continua să fie carnea, dar nu carnea provenită din ferme de animale. Va fi o carne realizată din plante, o carne ce va fi realiată în fabrici fără fermieri și fără a sacrifica animale”, a declarat Bruce Friedrich, director executiv al Good Food Institute.

El preconizează că tradiționala carne va fi eliminată din țările dezvoltate până în 2050. Alți prevăd că insectele și spirulina (microalgă) vor intra în alimentația populației.

O altă soluție mai simplă este reducerea caloriilor consumate și a proteinelor de origine animală din consumul populației și reducerea irosirii alimentelor. Pentru a susține cei 10 miliarde de oameni care vor ocupa pământul până în 2050 este nevoie ca producția agriculturală să crească cu 50%, iar asta ar putea fi dificil de realizat, în condițiile în care condițiile climatice se agravează.

În prezent, 80% din suprafețele agricole sunt dedicate pășunatului și pentru realiarea de hrană pentru animale. În plus, industria zootehnică consumă 10% din apa din lume, generând și emisii de metan dăunătoare pentru oameni.

Dacă ți se pare imposibil de realizat un burger pe bază de plante care să arate și să aibă același gust ca un burger tradițional află că astfel de produse există deja în meniurile mai multor lanțuri de fast-food-uri din SUA.