Orange și-a lansat primul telefon 5G și prețul e cel mai important anunț

Orange și-a lansat primul telefon 5G și prețul e cel mai important anunț

La începutul lunii, te anunțam că Orange tocmai ce a lansat tehnologia 5G în România. Acum, nu era logic să și vină cu un telefon compatibil cu noua generație? Iată că a făcut-o.

Orange aduce în România primul său telefon compatibil cu tehnologia 5G, un model pe care l-a denumit Orange Neva jet. E drept că în România ajunge cu întârziere, pentru că acest model a fost testat prima dată în Polonia, acolo unde francezii dezvoltă rețeaua 5G.

Dar vine cumva natural după ce Orange se lăuda cu implementarea noii generații de date mobile 5G în câteva orașe din România. E o perioadă în care toți operatorii telecom de la noi testează diverse zone. Iar 5G ar urma să vină și la scară largă. Dar abia anul viitor.

Cu ce se laudă primul telefon 5G de la Orange

Ornage Neva jet nu e un telefon premium, așa cum probabil bănuiai. Vine echipat cu un ecran Amoled de 6,47 inci cu rezoluție full HD+, trei camere foto (de 8, 20 și, respectiv 48 MP) și procesor Qualcomm Snapdragon 855. Rulează pe Android Pie, cea mai recentă versiune dezvoltată de Google și se numără printre primele modele pe care Orange le-a pregătit pe aceste zone.

Prețul ar fi undeva la 600 de euro, din informațiile din piață, așadar undeva sub 3.000 de lei. 

Vor urma și altele, anul viitor, din gama Neva, toate compatibile cu tehnologia 5G.

Dacă te bate gândul să cumperi modelul de la Orange, atunci ar trebui să știi unde-l poți folosi la capacitate maximă. Că degeaba ai telefon 5G, dacă n-ai acces la 5G. Orange, de exemplu, îți oferă acces în București, Cluj și Iași. Iar oferta comercială 5G vine cu produse în exclusivitate: number share, eSIM, HD Voice Plus, dar și Samsung Galaxy S10 5G ca telefon compatibil.

Number share îți permite, de exemplu, să ai acces la internet pe un ceas inteligent fără să fie nevoie de conexiunea lui la telefon.

Citește și: