Cum arată telefonul viitorului: fără butoane, porturi sau camere vizibile

Cum arată telefonul viitorului: fără butoane, porturi sau camere vizibile
Sursa foto: Techradar

Tehnologia evoluează constant, iar Oppo arată asta printr-un nou prototip al unui telefon care poate funcționa fără cele mai de bază caracteristici.

Compania chineză are planuri mai pentru dispozitivele sale. În cadrul evenimentului INNO DAY 2019, a prezentat telefonul viitorului, care va veni fără butoane, fără port-uri pentru încărcător, fără difuzoare vizibile și cameră foto direct în display.

Ia în considerare că acesta nu este decât un prototip și compania nu-l va putea lansa prea curând. Totuși, așa îți poți face o idee despre lucrurile la care să te aștepți în 2020 și 2021. De asemenea, câteva funcționalități cheie vor apărea pe următoarele device-uri Oppo pe viitor.

Cum va funcționa telefonul fără butoane

Ideea nu este una tocmai nouă. Mai multe companii au experimentat cu aceasta. De exemplu, telefonul HTC U12 Plus a renunțat la butoane și le-a înlocuit cu zone sensibile la atingere care vibrau la apăsare.

De asemenea, și Huawei a folosit o tehnologie similară pentru Mate 30 Pro. Flagship-ul companiei chineze are o secțiune pe care o poți apăsa de două ori și apoi trage pentru a ajusta volumul.

Pentru dispozitivele sale, Oppo ar avea o soluție care le combină pe cele două de la Huawei și HTC.

De ce nu vom mai avea nevoie de port-uri

Nici în acest caz ideea nu e una neapărat revoluționară. În 2016, Apple renunța la portul jack pentru căști, începând cu iPhone 7. De asemenea, și Samsung a procedat la fel pentru Galaxy Note 10.

Totuși, compania chineză nu vrea doar să îndepărteze portul de 3.5mm pentru căști, ci vrea să renunțe și la cel pe care îl folosești să-ți încarci telefonul sau de care ai nevoie pentru a transfera fișiere. Pentru a putea face asta, Oppo are două obiective:

În primul rând, lucrează la îmbunătățirea tehnologiei de încărcare wireless. De exemplu, prototipul prezentat se poate încărca fără fir, la 30W.

În al doirea rând, compania lucrează la o tehnologie similară cu AirDrop de la Apple. Cu ajutorul acesteia, utilizatorii pot distribui fișiere între telefon și laptop fără să mai aibă nevoie de un cablu USB și, implicit, de un port pe telefon.

Oppo vrea să facă o cameră aproape invizibilă

Camerele de selfie sunt o adevărată problemă de design. Producătorii de telefoane vor ca ecranele acestora să aibă margini cât mai înguste, sau chiar să le înlăture complet. Totuși, acest lucru nu e tocmai posibil dacă vrei să ai și o cameră frontală pe dispozitiv.

Producătorii au venit cu tot felul de soluții pentru a putea face ecranul cât mai mare, printre care notch-uri și camere de tip pop up. Totuși, chinezii au un alt plan: vor să introducă camera în spatele display-ului.

A reușit acest lucru în prototipul prezentat. Dacă ecranul este negru, camera de selfie este total invizibilă. Totuși, producătorul spune că pixelii porțiunii de ecran care acoperă camera sunt mai mari, ceea ce permite luminii să ajungă la cameră. Astfel, când ecranul este aprins, se vede o foarte mică diferență.prototip oppo

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Techradar