De ce Apple are nevoie de acest iPhone mai ieftin în 2020

De ce Apple are nevoie de acest iPhone mai ieftin în 2020

Apple ar putea lansa în 2020 o a doua versiune a modelului iPhone SE, care s-ar numi iPhone 9, dar are un motiv pentru care face asta.

Potrivit zvonurilor, Apple ar urma să lanseze șase noi modele de telefoane în 2020: iPhone 12 4G, iPhone 12 Pro (varianta 4G și 5G), iPhone 12 Pro Plus (în varianta 4G și 5G) și iPhone Pro Max 5G.

Totuși, pe lângă acestea, compania ar urma să mai vină și cu o nouă versiune a unui iPhone mai vechi. Este vorba despre un al doilea iPhone SE, pe care, cel mai probabil, îl va numi iPhone 9.

Inițial, telefonul SE (special edition) a fost lansat în 2016 și a făcut parte din a noua generație de telefoane Apple. La 18 luni înaintea lansării, Apple își extindea gama de produse cu încă două, iPhone 6 și 6 Plus. Acestea au adus vânzări uriașe companiei, în special pentru că utilizatorii voiau un ecran mai mare, iar aceste modele le ofereau exact asta.

Un an mai târziu, Apple lansează iPhone 6S și 6S Plus, numai că vânzările nu ajung la nivelul la care ajunsese gama anterioară de produse. După șase luni de vânzări mai slabe, iPhone SE a apărut va ca un telefon mai ieftin și mai mic.

De ce Apple vrea să lanseze iPhone 9

Există multe presupuneri în acest moment, dar cert e că o altă ediție specială de iPhone ar ajuta compania. Cel mai probabil iPhone SE 2 ar avea două caracteristici esențiale:

În primul rând, ecranul va fi mai mic. Cei mai mulți sunt de părere că desgin-ul său va fi bazat pe iPhone 8. Astfel, display-ul de 4.7 inchi va fi cu mult mai mic decât a celui mai mic dintre versiunile de iPhone 12 care vor apărea în 2020, care are un ecran de 5.4 inchi.

În al doilea rând, iPhone 9 ar urma să fie mai ieftin. Pentru Apple, când vine vorba de vânzări, telefoanele sale sunt cele mai importante. Astfel, prețurile pe care compania le-a pus celor mai recente telefoane nu sunt deloc accesibile pentru toată lumea. Ca rezultat, iPhone-urile nu se mai vând la fel de mult ca în anul în care se lansa iPhone 6. Astfel, Apple nu doar și-ar crește vânzările și implicit veniturile, ci ar mări astfel și baza de utilizatori ai produselor sale.

Rămâne de văzut la ce prețuri vor ajunge iPhone-urile care urmează să se lanseze în 2020.

Sursa: Forbes