03 iun. 2019 | 09:24

Oppo a reușit ceea ce nici Samsung sau Apple nu au izbutit până acum

ACTUALITATE
Oppo a reușit ceea ce nici Samsung sau Apple nu au izbutit până acum

Una dintre cele mai mari provocări pentru producătorii de telefoane este includerea camerei frontale într-un design cu ecran până în margini. Oppo a reușit să ascundă camera frontală în ecran. Cum arată minunea chinezilor.

Ecranul decupat al iPhone X a fost introdus nu ca o alegere stilistică, ci ca o necesitate. Apple nu avea cum să scape de camera frontală, atât de iubită pentru selfie-uri, și nici nu a putut să o ascundă în ecran. Așa a fost creat ecranul crestat. Mai apoi a urmat ecranul crestat mai puțin, în formă de picătură. Mai departe am văzut ecranul perforat, iar alții au venit cu camerele de tip pop-up sau rotative ca să obțină un smartphone cu un raport ecran/corp cât mai mare.

Oppo aduce cea mai tare tehnologie pe smartphone-uri. Nimeni nu au reușit să facă până acum: să ascundă camera frontală în ecran.

Cum funcționează camera frontală a Oppo

Cei de la Oppo au publicat un video scurt pe Twitter în care demonstrează cum funcționează această camera. „Pentru cei care caută o experiență cu un ecran fără decupaj – pregătiți-vă să fiți uimți. Prima imagine cu o cameră de tip selfie încorporată în display”, este descrierea celor de la Oppo.

Trebuie să te uiți la clip ca să crezi că așa ceva este chiar posibil. Camera frontală este invizibilă și îți dai seama că este acolo doar după ce o persoană acoperă senzorul foto cu degetul.

Totuși, această tehnologie este încă la început și s-ar putea să nu vedem un telefon pe piață anul acesta cu o asemenea cameră de selfie. De asemenea, calitatea imaginilor ar putea avea de suferit.

„În această etapă este dificil pentru camere de sub display să atingă aceleași rezultate ca senzorii foto din prezent, este normal să existe o pierdere a calității optice. Dar, nicio tehnologie nouă nu ajunge la perfecțiune imediat”, a spus Brian Shen, vicepreședintele Oppo.

Poate nu va fi o cameră excelentă pentru fotografii, dar va fi extraordinară pentru cei care nu obișnuiesc să facă selfie-uri, dar vor un ecran întins până în margini.