13 apr. 2019 | 07:51

Omul care creeaza vedetele de pe Instagram pe care le urmaresti

ACTUALITATE
Omul care creeaza vedetele de pe Instagram pe care le urmaresti
The Verge

Dacă ai Instagram, atunci sunt șanse mari să ai la follow niște „vedete” care nu fac mare lucru în afară de a posta poze pe platformă. Ceea ce poate nu știai este că multe dintre aceste vedete au fost fabricate de un singur om: Justin Anthony.

Cei de la Instagram îi spun „doctorul” sau „tatăl Instagram”, dar el spune că este „doar un tip”. În realitate, e mai mult un antrenor sau un manager pentru persoanele care au potențialul de a deveni așa-numite vedete pe Instagram. Practic, el alege dintre miliardele de utilizatori de Instagram câțiva pe care îi propulsează către faima supremă.

Sarcina lui presupune să găsească utilizatorii despre care majoritatea oamenilor nu au auzit încă, dar despre care crede că ar putea ajunge foarte departe. Practic, el împinge de la spate viitoarele vedete și se asigură că le ajută că înțeleg cum să folosească platforma.

Anthony lucrează cu alți trei oameni pentru a găsi posibilele talente, dar întreaga echipă de recrutare este formată din peste 40 de angajați, inclusiv oameni care se asigură că vedetele „tradiționale” primesc și ele sprijinul necesar. „Suntem cu toții în asta împreună”, a zis Anthony. „Suntem toți ca o familie. Cu toții creem conținut. De fapt văd acești tipi ca schimbând lumea, fața mediei”.

Utilizatorii care primesc sprijinul lui Anthony sunt mulțumiți, la rândul lor. Ei aduc conținut pe Instagram, iar de asta are nevoie platforma IGTV (un loc unde vei putea vedea videoclipuri verticale de durată lungă).

„Am spus mereu că IGTV va fi prima platformă monetizabilă pe Instagram”, a zis Anthony. „Este doar o problemă de timp […]. Creatorii care se sprijină de asta, care sunt nativi, care își creează o audiență acolo, vor fi vedetele de mâine”.

Anthony nu se bazează neapărat pe algoritmii de la Instagram pentru a-și da seama cine ar putea fi vedetă și cine nu.  Lui îi place să folosească și metodele clasice, cum ar fi managerii și agențiile de talente sau recomandările de la creatori. De asemenea, mai folosește și software-ul CrowdTangle, care urmărește trendurile din mediul online.

Așadar, data viitoare când vezi o vedetă Instagram – care pare să fie celebră din simpla virtute a faptului că e activă pe platformă – gândește-te că e posibil să nu fi ajuns acolo pe cont propriu.