La recomandarea doctorului, un bătrân s-a apucat serios de DOTA 2

La recomandarea doctorului, un bătrân s-a apucat serios de DOTA 2

Deşi ar putea părea o glumă, din motive de sănătate, un doctor i-a recomandat unui bătrân în vârstă de 66 de ani să se apuce serios de

Pentru mulţi părinţi, gamingul este o pierdere cruntă de timp. Nici nu pot concepe că există competiţii internaţionale pentru astfel de sporturi virtuale cu premii fabuloase. Din fericire, tot mai multe cazuri precum cel pe care îl voi relata mai jos s-ar putea să fie foarte eficiente în a le schimba radical opinia.

Totul a început cu un bătrân pensionar din Filipine care petrecea cea mai mare parte a timpului singur acasă. Când a simţit la 66 de ani că mintea nu-i mai este la fel de sprintenă ca în tinereţe în speranţa obţinerii unui tratament medicamentos.

Nu mică i-a fost mirarea când, în loc de medicamente, doctorul i-a spus să se apuce de DOTA 2. Recomandarea a fost cât se poate de precisă şi de actuală. Acum, se joacă în cea mai mare parte a zile la un internet cafea din apropierea casei, după cum puteţi vedea în imaginile de mai jos. Singurele pauze pe care le ia sunt pentru a mânca şi pentru a dormi în confortul căminului.

Partea surprinzătoare este că beneficiile au fost evidente încă de la primele sesiuni de gaming. Bătrânul a observat în scurt timp că exerciţiile mentale de concentrare in-game, atenţia distributivă şi timpul de răspuns foarte scurt de care trebuie să dai dovadă pentru a face performanţă în DOTA 2 fac minuni.

Deşi nu avem un nume pentru personajul principal al acestei poveşti, merită să reţineţi că a fost deja abordat de directorul organizaţiei naţionale de eSports din Filipine pentru a se alătura echipei naţionale de DOTA 2.

dota-grandpa-640x640

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: