OLX face mai sigură comercializarea animalelor de companie pe platformă

OLX face mai sigură comercializarea animalelor de companie pe platformă

Cu siguranță ai văzut pe OLX anunțuri de vânzare ale unor animale de companie, însă probabil nu știai că, până acum, acest lucru nu era 100% legal pe platformă.

Modificările aduse vizează vânzarea și cummpărarea de animale de companie de pe platformă. Compania a schimbat termenii și condițiile de utilizare a platformei pentru a încuraja comercializarea responsabilă a animalelor de companie și pentru a limita anunțurile care încalcă legea.

În data de 15 iulie 2019 a fost implementat un nou sistem de adăugare a anunțurilor, prin reducerea de la 100 de anunțuri gratuite la unul singur pentru Câini și Pisici. Această măsură a fost menită să încurajeze comercializarea responsabilă a animalelor de companie și a redus la jumătate numărul anunțurilor disponibile pe platformă.

Începând cu 1 august, au fost interzise anunțurile de Monta și Reproducere animale, fiind singura platformă din România care a renunțat la aceste tipuri de anunțuri. Sunt interzise prin lege monta (împerecherea) câinilor care nu au pedigri (A, B sau C) sau care nu sunt câini utilitari.

“Vânzarea și cumpărarea de animale de companie trebuie să fie un act responsabil, documentat și legal. Împreună cu mai multe ONG-uri și asociații din domeniu, am identificat mai multe soluții de control și limitare a comerțului și am început să blocăm peste 10.000 de anunțuri care încălcau prevederile legale din domeniul protecției animalelor. Mai mult, ne-am propus să creăm pe OLX cea mai mare rețea de adopții din România, iar pentru asta oferim pachete de anunțuri gratuite centrelor de adopție din toată țara, care ne contactează pe adapost@olx.ro”, spune Paul Neagoe, Business Manager OLX România.

Noi termeni și condiții de utilizare OLX în ceea ce privește animalele de companie

Nu sunt admise pentru publicare anunțuri care:

  • privesc darea spre montă a animalelor de companie;
  • tranzacționează animale de companie fără documentele prevăzute de lege (certificate pedigri/certificat tipicitate, carnet sănătate);
  • comercializează câini din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog și metișii lor.

De asemenea, anunțurile de comercializare a animalelor de companie trebuie să respecte:

  • OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân;
  • Legea 60/2004 pentru Ratificarea Convenției Europene pentru protecția animalelor de companie;
  • Ordonanța de urgență 55/2002 pentru regimul de deținere a câinilor periculoși sau agresivi;
  • Orice restricții impuse de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor sau de autoritățile locale.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: