Protecția animalelor, dusă la extrem: legea care te obligă să nu ai un singur porcușor de guineea

Protecția animalelor, dusă la extrem: legea care te obligă să nu ai un singur porcușor de guineea

Dacă te încântă teribil ideea achiziției unui porcusor de guineea, ar fi bine să ai în vedere restricțiile referitoare la îngrijirea lor, dar și particularitățile de legislație care îi vizează.

Iubitorii de animale înțeleg foarte bine faptul că majoritatea vietăților pe care te obișnuiești să le crești în casă au sentimente și sensibilități. În cazul în care le iubești cu adevărat, ai face bine să ai în vedere și acele particularități, pentru a le face viața mai bună. În definitiv, cu cât le arăți mai multă dragoste, cu atât îți răspund și ele cu aceeași monedă. 

Pornind de la această premisă, elvețienii au promulgat mai multe legi pentru protecția animalelor care sunt menite să asigure un trai decent vietăților pe care le ai în casă. Ca urmare, dacă îți cumperi un câine, trebuie să urmezi un curs care te învață cum să ai grijă de el și cum să reacționezi în momentul în care are anumite probleme comportamentale. În situația în care ești pasionat de pescuit, trebuie să urmezi un curs pentru pescuit în condiții umane.

Cea mai interesantă dintre toate legile în vigoare din Elveția vizează însă porcușorii de Guineea. Din câte se pare, această specie de animale se numără printre cele mai sociabile dintre toate, la fel ca multe alte rozătoare, de altfel. Ca urmare, autoritățile elevețiene au introdus o lege în 2008 pentru a se asigura că, întotdeauna, vor fi ținuți în compania altor porcușor de guineea.

Legea elevețiană nici măcar nu reprezintă o idee nouă. Aceasta a fost introdusă în 2008 și, practic, te obligă să ai tot timpul în casă minim doi porcușor de guineea. Conceptul de animale sociale este foarte important în domeniul protecției animalelor, iar dacă nu vrei să stresezi animalele, ar fi bine să-l respecți. În cel mai pesimist caz, găseștei micuțului tău un partener. Chiar și dăcă îți ții porcușorul doar în cușcă, un al doilea porcușor de guineea îi va spori semnificativ calitatea vieții.

Dacă ignori legea, se consideră că îți abuzezi animalul. Același principiu de ”minim două” se aplică la peștișori aurii, papagali și iepuri. Amenda pe care o plătești dacă ignori acest detaliu este de aproape 1000 de euro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI