Airbnb va începe să verifice toate proprietățile de pe platformă, ca să nu-ți mai iei țeapă

Airbnb va începe să verifice toate proprietățile de pe platformă, ca să nu-ți mai iei țeapă

Airbnb este una dintre cele mai populare platforme prin care poți să-ți găsești cazare în vacanță, însă procesul de închiriere nu este întoteauna foarte sigur.

În acest sens, compania spune că vrea să le ofere utilizatorilor o experiență mai sigură atunci când aleg să-i folosească serviciile în vacanță. Anunță că va începe să verifice absolut toate locuințele postate pe platformă, ca să se asigure că totul va funcționa optim pentru cei care le închiriază. Va începe verificarea tuturor proprietăților din decembrie 2020. De asemenea, spune că va da banii înapoi celor care sunt păcăliți de postări înșelătoare pe platformă.

Airbnb s-a lansat în 2008, însă în tot acest timp compania n-a avut o inițiativă de acest fel, în ciuda numeroaselor înșelătorii care au loc pe platformă. În octombrie, publicația Vice News a descoperit o adevărată industrie a proprietăților false sau înșelătoare, postate pe site-ul de închirieri.

Airbnb te va ajuta să nu mai fi păcălit în vacanță

Una dintre cele mai populare funcționează simplu: proprietarul postează un apartament pe site și utilizatorul îl închiriază într-o anumită dată. În ziua respectivă, proprietarul contactează chiriașul și îl anunță că locuința respectivă nu mai este disponibilă, fie din cauza unei urgențe, fie pentru că, din greșeală, l-a închiriat de două ori în aceeași zi. Astfel, vizitatorilor li se oferă un alt apartament, de cele mai multe ori într-o locație mai îndepărtată și fără facilitățile promise.

Brian Chesky, directorul executiv al companiei, a anunțat introducerea programului Airbnb Guest Guarantee. Astfel, începând cu 15 decembrie 2019, vizitatorii care se cazează într-un apartament care nu îndeplinește standardele, compania la va oferi acestora o altă cazare. De asemenea, în cazul în care niciuna nu este disponibilă, clienții vor primi toți banii înapoi.

Compania va verifica toate proprietățile de pe platformă pentru a se asigura că îndeplinesc standardele pe care le descriu proprietarii.

Sursa: BBC