FOTO Primul Porsche 100% electric e o bijuterie de mașină la interior

FOTO Primul Porsche 100% electric e o bijuterie de mașină la interior
Sursa foto: Porsche

Într-o lume în care oamenii vor tot mai mult să conducă mașini electrice, Porsche livrează și ea, iar aceste imagini s-ar putea să te mulțumească.

Compania producătoare de mașini a anunțat că se gândește la o mașină electrică încă de acum patru ani, iar acest lucru va deveni realitate acum, în 2019. Porsche intră și ea pe piața de mașini electrice sport și vine cu modelul Taycan, prima mașină electrică a companiei.

Pe lângă toate benficiile pe care o mașină electrică le aduce, Porsche se laudă cu interiorul noii sale mașini, despre care spune că setează standardele în materie de design interior.

Cum arată interiorul unei mașini electrice produsă de Porsche

porsche taycan mașini electrice

În acest sens, compania spune că a reinterpretat anumite caracteristici clasice și le-a adus în era digitală. Acest lucru este evident, mai ales dacă iei în considerare ecranele pe care noul model el are. Acestea sunt în număr de trei: unul principal, curbat, de 16.8 inchi; un display pentru infotainment de 10.9 inchi și unul de 8.4 inchi, cu touchscreen și feedback haptic.

porsche taycan mașini electrice

Ca sursă de inspirație pentru designul noii sale mașini electrice, Porsche a folosit modelul 911, din 1963. Astfel, scopul a fost să-l aducă pe acesta în prezent.

Șoferii și pasagerii pot accesa rapid toate aplicațiile direct din home screen, care este unul customizabil. Ecranul de dimensiune medie permite și schimbarea rapidă a setărilor aerului condiționat, iar opțiunea integrată care recunoaște scrisul de mână permite introducerea mai ușoară a adreselor.

În ceea ce privește controlul, cantitatea de butoane a fost semnificativ redusă în cazul noului model. În locul acestora, conducătorul acestei mașini electrice de la Porsche poate folosi ecranele tactile sau funcția de control vocal, care răspunde la comanda „Hey Porsche”.

Interesantă este și opțiunea dark mode cu care mașina vine. Astfel, lumina care provine de la multiplele ecrane nu va fi deranjantă atunci când conduci. Lansarea modelului Porsche Taycan va avea loc în septembrie 2019.

Citește și: