Rochia care păcălește camerele de supraveghere va enerva poliția la maxim

Rochia care păcălește camerele de supraveghere va enerva poliția la maxim

În cadrul unei conferințe dedicate hackerilor, un designer vestimentar și-a prezentat cea mai recentă creație. Rochia de mai sus va face viața polițiștilor foarte dificilă.

Situația supravegherii automate a populației prin intermediul camerelor a devenit din ce în ce mai agresivă în mai multe colțuri ale Statelor Unite. În contextul în care nu necesită nicio intervenție umană pentru a-și face treaba, cel puțin în cazul mașinilor, îți poate afișa întregul traseu al unui autoturism. Singura referință pentru a-și face treaba este numărul unic de înmatriculare.

O rochie din colecția Adeversorial Fashion reduce semnificativ eficiența mecanismului detaliat mai sus prin prisma faptului că este acoperită cu numere de înamtriculare.

Hainele menite să ”amețească” cititoarele automate de numere de înmatriculare au fost dezvăluite de curând la Las Vegas, în cadrul celei mai recente ediții a conferinței DefCon. Acestea sunt create de hackerul și designerul vestimentar Kate Rose. Din câte se pare, colecția include mai multe obiecte în afară de rochii.

Ideea i-a venit lui Rose în urma discuției cu alt prieten, cercetător în cadrul EFF (Electronic Frontier Foundation). Dave Maass i-a spus că cititoarele automate nu sunt foarte bune. ”Deja ajung să vadă numere de înmatriculare în garduri și alte locuri. M-am gândit că dacă pot fi păcălite de un gard, ai putea și tu să încerci ceva.”, i-a spus Maass.

Ochiul uman poate citi pe rochia lui Rose cuvintele din cele de-al patrulea amendament al constituției Statele Unite ale Americii, redactat cu litere galbene îngroșate. Alegerea amendamentului nu a fost întâmplătoare. Textul cu pricina apără americanii de căutări nerezonabile și confiscări.

Acesta a fost deja folosit ca argument în mai multe procese despre supraveghere ilegală împotriva autorităților. Într-o caz din 2012 de la Curtea Supremă a Statelor Unite, al patrulea amendament a dus la pierderea unui proces de către departamentul de poliție care ascunde trackere GPS în mașini fără mandat. rochie numar inmatriculare

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: