Țigările electronice cu arome, interzise: orașul important care a creat precedentul

Țigările electronice cu arome, interzise: orașul important care a creat precedentul

Interdicțiile referitoare la țigările electronice se întețesc la nivel global. Un oraș important a interzis până și țigările aromate fără tutun.

Până acum, țigările electronice fără tutun au fost imune la restricții, pornind de la ideea că tutunul era principala problemă de sănătate, iar eliminarea sa ar fi trebuit să le rezolve. Din păcate pentru creatorii acestor echipamente, situația este un pic mai complicată. În acest moment, orice tip de țigară electronică, cu sau fără tutun, cu aromă sau fără, este interzisă în New York.

Decizia de a interzice țigările electronice fără tutun a trecut cu un vot compleșitor de consiliul local al orașului, 42 de voturi pentru și 2 voturi impotrivă. Din acest moment, rămâne doar ca primarul Bill de Blasio să o transforme în lege prin semnarea documentației necesare.

Gestul administrației locale din New York are ca scop micșorarea popularității vapingului printre adolescenți. Conform comisarului de sănătate publică al orașului, există dovezi că până și copii de 11 ani fumează țigări electronice. Cei mai mulți optează pentru variațiile fără tutun, dar problema este una destul gravă, pentru că este doar o chestiune de timp până vor trece la țigări adevărate sau la cele cu tutun. Un copil din 15 a recunoscut că fumează țigări electronice.

”Orașul New York adresează în sfârșit o problemă de sănătate publică care a crescut exponențial în ultimii ani, în timp ce administrația locală și guvernul național au făcut aproape nimic. Luăm în sfârșit atitudine pentru împiedicarea popularității dependenței de nicotină printre tineri provocată de țigări electronice.”, a declarat Mark Levine, inițiatorul proiectului legislativ. ”Prin acest vot, consiliul local a reușit să interzică țigările electronice fructate, mentolate sau cu aromă de bomboane care au fost create de la început cu scopul de a fi atractive pentru tineri.”, a adăugat oficialul.

New York este al doilea oraș important care a implementat această interdicție, după ce Massachusetts a introdus aceeași legislație în urmă cu o săptămână.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: