Nubia Alpha este brățara revoluționară, un pic ciudată, cu rol de smartphone

Nubia Alpha este brățara revoluționară, un pic ciudată, cu rol de smartphone

Telefoanele pliabile vor fi la modă în 2019, dar cei de la ZTE încearcă să vină la înaintare cu o altă clasă de produse menite să faciliteze comunicația. Unic din mai multe puncte de vedere, Nubia Alpha este un smartphone care se rulează în jurul mâinii, precum un ceas.

După ce a fost subiectul mai multor speculații, Nubia Alpha a ajuns în lumina reflectoarelor la MWC și a putut fi testat de către curioșii prezenți la eveniment. Departe de a fi compact, gadgetul vine cu câteva noutăți demne de luat în seamă și ar putea deschide drumul către un număr mare de inovații în materie de smartphone-uri futuriste.

Nubia Alpha

Nubia Alpha sau Nubia α este cel mai recent gadget al chinezilor. La bază este un smartwatch, dar este un pic ofensator să-l pui în aceeași categorie cu toate produsele lansate în aceeași categorie în ultimii ani. Partea din față este dominată de un ecran flexibil OLED cu diagonala de 4 inci care se rulează în jurul mâinii.

Rezultatul colaborării dintre ZTE și Visionox, panoul cu pricina este foarte înalt, cu un raport de aspect de 36:9 și o rezoluție destul de mică de doar 960 x 192 pixeli. Rulează un sistem de operare proprietar pentru a profita de la maxim de acel spațiu, dar este important de reținut că paote funcționa și ca smartphone dedicat, nu doar ca un partener pentru telefonul din buzunar.

Nubia ALpha smartwatchPe partea de hardware, utilizează un Snadragon Wear 2100 cu 1GB RAM și 8GB memorie internă. Interacțiunea cu el se poate realiza atât prin touchscreen-ul surprinzător de generos, cât și prin intermediul unor gesturi în aer folosind un un sistem intitulat AIM – Air Interaction Mechanics. Acumulatorul de 500 mAh ar trebui să te țină departe de priză între una și două zile.

Dacă profiți de conectivitatea eSIM și îl integrezi într-o rețea de telefonie, poți vorbi la el și te poți bucura de internet la viteze 4G LTE. Alternativa este să îți cumperi versiunea cu Bluetooth care se împerechează cu telefonul mobil și care facilitează accesul la internet prin Wi-Fi. Are o cameră de 5 megapixeli cu F/2.2 pentru apeluri video și fotografii. Poate fi achiziționat din oțel într-o versiunea neagră sau una placată cu aur de 24 de karate. Prețul de achiziție este de 450 de euro pentru versiunea cu Bluetooth și Wi-Fi sau 550 de euro pentru modelul cu eSIM. Clipurile de mai jos ar trebui să te ajute să înțelegi mai bine cum se comportă hibridul Nubia Alpha în lumea reală.

Citește și: