Nubia X e un telefon cu două ecrane care te surprinde

Nubia X e un telefon cu două ecrane care te surprinde

Telefoanele cu un singur ecran vor deveni învechite în curând, pe măsură ce apar telefoane pliabile sau dispozitive cu două ecrane.

Telefoanele din prezent sunt deja pe un platou din ceea ce privește evoluția. Cel puțin când ne referim la elementele deja existente pe piață, ecranele sunt desfășurate cam pe toată suprafața telefonului, display-urile au rezoluții cât se poate de înalte, designul e similar, componentele sunt similare și tot așa.

Există însă și noi direcții de dezvoltare a telefoanelor mobile. Samsung lucrează la un telefon pliabil, care ar urma să fie dezvăluit în viitorul destul de apropiat. Aceasta ar putea fi cea mai interesantă evoluție a smartphone-urilor, mai ales că efortul de a crea un ecran flexibil se întinde deja pe câțiva ani.

Tot într-o manieră similară putem vorbi și despre telefoanele cu două ecrane. Aici există deja telefoane precum ZTE Axon M, care are două display-uri într-un design similar cu cel al dispozitivelor cu clapetă. Totodată, ar putea apărea și telefoane ca Nubia X.

Într-un clip postat de Ice universe pe Twitter, vedem un telefon cu două ecrane, iar display-ul principal se desfășoară pe cam toată partea din față, cu margini mici în laterale. Interesant este că telefonul nu are nicio cameră foto pe față, nici design glisant, așa că există posibilitatea să se fi renunțat la această cameră.

Pe partea din spate observi întâi un design clasic, cu o carcasă albastră. Totuși, această parte din spate se transformă într-un display secundar pentru telefon, pe care îl poți controla la fel ca pe primul, deoarece nu e un ecran de dimensiuni mici, care să afișeze doar anumite elemente.

Intrigant e însă că Nubia a reușit să creeze un display care pare să n-aibă probleme de luminozitate sau culoare, cu toate că spatele telefonului este albastru. Mai ciudată, însă, e utilitatea unui astfel de telefon. Nu prea ai avea de ce să folosești un astfel de display, decât dacă ai folosi camera principală pentru selfie-uri.

Citește și: