Noul Windows 10 te lasă să suni și să fii sunat printr-un smartphone Android

Noul Windows 10 te lasă să suni și să fii sunat printr-un smartphone Android

Windows 10 încearcă să interacționeze într-un mod mai util cu smartphone-ul pe care îl ai în buzunar și tocmai a lansat cea mai importantă funcție, în acest sens.

Dacă ai un MacBook, iMac sau Mac mini pe birou și un iPhone în buzunar, mesajele de pe telefon îți sunt afișate automat pe Mac. Poți râspunde la apeluri primite pe telefon de pe sistem și poți iniția apeluri Facetime, audio sau video. Mecanismul este unul foarte bine pus la punct și funcționează impecabil de mulți ani.

Microsoft a împrumutat câteva dintre principiile de mai sus pentru interacțiunea cu un smartphone Android. Inițial, au fost câteva funcții limitate doar la terminale Samsung, dar acum a fost eliminată respectiva restricție.

Atâta timp cât ai un smartphone cu Android 7.0 Nougat sau mai nou și un PC cu cea mai recentă versiune de Windows, poți primi și expedia mesaje de pe mobil prin intermediul computerului. Aplicația Your Phone facilitează până și afișarea ecranului de la telefon pe ecranul unui laptop sau desktop. Ce lipsa însă era posibilitatea inițierii de apeluri telefonice și posibilitatea de a răspunde la cele pe care le primești pe terminal, până în prezent.

Cea mai nouă versiune beta de Windows 10, pentru prima oară, oferă posibilitatea să vorbești la telefon de la laptop, în contextul în care, apelul efectiv este realizat printr-un smartphone Android. Pe lângă minim Android 7 și aplicația Your Phone pe mobil, mai ai nevoie de un PC cu Bluetooth pentru stabilirea conexiunii între echipamente. Din acel moment, poți opta să inițiezi un apel folosind lista de contacte care îți este oglindită pe laptop sau tastatând pur și simplu numărul, dacă nu există deja în agendă.

Pentru că vorbim de o versiune beta, dacă te apuci să o testezi, te poți aștepta la mici probleme de funcționalitate și stabilitate. Experiența pare totuși interesantă și destul de bine pusă la punct.

Citește și: