Nokia 9 PureView apare în cele mai clare imagini, înainte de lansarea oficială

Nokia 9 PureView apare în cele mai clare imagini, înainte de lansarea oficială

Numărul fanilor Nokia a crescut destul de mult în ultimii ani, iar cu lansării precum iminentul Nokia 9 PureView, este destul de dificil să nu te entuziasmezi la planurile finlandezilor.

În această săptămână încărcată de lansări, au ajuns online câteva particularități noi legate de iminentul vârf de gamă al HMD Global. Smartphone-ul din imaginile alăturate va fi lansat în cadrul conferinței Nokia de la MWC 2019 din Barcelona. Este important de reținut că, în mod oficial, finlandezii nu au confirmat existența sa. Tot ce știm despre Nokia 9 PureView și cele cinci camere principale în premieră, reprezintă doar speculații.

Trecând însă peste detalii de mai sus, Nokia 9 PureView a ajuns din nou online, cu puțin timp înaintea lansării sale oficiale. Smartphone-ul de top ar trebui să ajungă în lumina reflectoarelor pe parcursul zilei de duminică, 24 februarie. Practic, conferința cu pricina este programată cu o zi înainte de MWC 2019. Cel mai important târg de tehnologii mobile din lume va avea loc în acest an în perioada 25 – 28 februarie.

Deși conferința programată de finlandezi va gravita în jurul Nokia 9 PureView, în același context, ar trebui să fie anunțate Nokia 4.2, Nokia 3.2 și terminalul entry-level Nokia 1 Plus.

În ceea ce privește detalii care se cunosc deja despre Nokia 9 PureView, gadgetul cu pricina ar trebui să iasă în evidență prin integrarea în premieră a unui număr de cinci camere principale pe partea din spate, pe lângă un senzor de adâncime și un bliț LED. În teorie, ar trebui să genereze niște rezultate spectaculoase, dacă hardware-ul va fi acompaniat de un software competitiv.

În rest, micuțul ar trebui să fie construit în jurul unui panou QHD+ de 5,5 inci. Creierul întregi afaceri va fi un Snapdragon 845, iar pentru a se alinia la trendul din piață al ultimelor luni, va avea un senzor de amprentă ascuns în ecran. În teorie, ar fi fost ideal să folosească SoC-ul Snapdragon 855 pe care îl vom vedea în multe terminale de top al acestui an. Conform unor zvonuri însă, acela s-ar putea să fie prezent într-o iterație 5G a aceluiași gadget care va fi lansată peste câteva luni.

Nokia 9 pureview