01 feb. 2019 | 17:30

Cea mai tare consolă Nintendo o să fie lansată la preț și mai mic

ACTUALITATE
Cea mai tare consolă Nintendo o să fie lansată la preț și mai mic

Nintendo plănuiește să lanseze o nouă consolă Switch ca să-și crească vânzările de hardware, care au arătat o tendință de scădere, în acest an.

Producătorul japonez a început să lucreze cu partenerii săi pentru a crea o nouă consolă Switch, una mai mică și mai ieftină decât Switch-ul din prezent. Acestă nouă consolă de jocuri ar putea fi lansată în acest an.

Acest nou Nintendo Switch ar trebui să fie și mai portabil decât vechiul Switch și se va renunța la anumite lucruri pentru ca prețul să fie redus. Totuși, nu știm încă ce vrea Nintendo să schimbe la consolă ca să o facă mai ușoară și mai ieftină.

Am putea bănui că s-ar renunța la acel dock prin care poți să joci pe un display mai mare, ar putea alege și materiale de construcție mai ieftine, dar acestea sunt doar speculații până nu știm ceva concret de la Nintendo.

De asemenea, se pare că japonezii ar vrea să lanseze un serviciu online, bazat pe abonament pentru „entuziaștii care sunt dispuși să plătească mai mult”.

Trimestrul trei al anului 2018 a fost unul foarte bun pentru japonezii, dar, cu toate acestea, Nintendo a redus numărul preconizat de console vândute pe tot anului 2018 de la 20 de milioane de unități la 17 milioane.

Un nou Nintendo Switch mai ieftin ar putea contribui la cifra de afaceri a companiei pe măsură ce tot mai mulți oameni ar încerca produsul lor care până acum erau intimidați de prețul destul de ridicat (în jur de 1500 de lei în România).

Nu știm când acestă consolă s-ar putea lansa exact și nici care ar fi prețul, iar cei de la Nintendo nu au comentat acestă informație.

Nintendo Switch s-a dovedit a fi cea mai populară consolă a companiei, iar până în prezent peste 32,2 milioane de unități au fost livrate în lumea întreagă de la lansarea oficială din 2017.