25 ian. 2019 | 07:56

PlayStation 4, învinsă la cel mai important capitol: care-i cea mai populară consolă

ACTUALITATE
PlayStation 4, învinsă la cel mai important capitol: care-i cea mai populară consolă

Nimeni nu a mai crezut că Nintendo va mai reuși vreodată să facă valuri în piață, după eșecul răsunător înregistrat cu Nintendo Wii U. Acum, se află în spatele cele mai populare console pe 2018.

Nintendo are o lungă istorie când vine vorba de console de gaming. În plus, spre deosebire de Sony sau Microsoft, japonezii au avut din totdeauna curajul să se arunce la niște experimente curajoase. Nu s-au reflectat toate în succese răsunătoare, dar există câteva console cu sigla Nintendo pe care nu o să le uiți niciodată, chiar și dacă nu le-ai ținut în mână. În această categorie intră și Nintendo Switch. 

Consola hibridă a celor de la Nintendo, care funcționează la fel de bine acasă sau în deplasare, a reușit într-un an să se vândă mai bine decât Wii U în întreaga sa durată de viață. Ca motivul de bucurie pentru creatorii săi să fie și mai mare, un studiu NPD publicat de VentureBeat confirmă faptul că Switch s-a vândut mai bine decât PlayStation 4 sau Xbox One în 2018.

Ca referință, din punctul de vedere al performanței brute, Switch nu are nicio legătură cu viteza aferentă consolelor Sony și Microsoft. Mai mult decât atât, multe dintre cele mai populare jocuri din lume nu sunt disponibile pentru consola Nintendo. Se pare însă că toate aceste detalii au fost irelevante pentru consumatorii care s-au îngrămădit să cumpere hibridul japonez.

În mod previzibil, Switch nu se apropie de vânzările înregistrare de PS4 pe întreaga sa perioadă de disponibilitatea începută în 2013. Microsoft nu a făcut niciodată publice cifrele de vânzări pentru consolele sale. Chiar și așa, victoria Ninteno nu va fi ușor trecută c vederea și reprezintă o reflectare a schimbării gusturilor pasionaților de gaming.

La această oră, Nintendo Switch se apropie de popularitatea primului Wii din 2009, consola care este considerată în continuare ca fiind de cea mai îndrăgită din toate timpurile. Un element particular care a facilitat vânzările de Nintendo Switch este Super Smash Bros. Ultimate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele