Spielberg vrea să dea Netflix afară de la premiile Oscar

Spielberg vrea să dea Netflix afară de la premiile Oscar
18:35 04.03.2019

Ca în fiecare an, premiile Oscar au nemulțumit pe unii. Regizorul Steven Spielberg pare să fie, în mod deosebit, nemulțumit de un anumit câștigător.

Regizorul Steven Spielberg vrea ca filmele de pe platformele de streaming să nu fie eligibile să participe la premiile Oscar.

La întâlnirea anuală post-Oscar a board-ului de guvernatori ai Academiei, regizorul va oferi argumente pentru a evidenția necesitatea impunerii unei noi reguli. Acesta vrea să restricționeze posibilitatea ca acest tip de filme să poată primi premiul Oscar. Spielberg crede că tot conținutul de pe platformele de streaming ar trebuit considerat ca parte a industriei de televiziune. Astfel, acestea ar trebui să concureze, mai degrabă, potrivite pentru premiile Emmy decât pentru premiile Oscar.

Giganții de streaming, precum Netflix, Amazon sau Hulu, au fost acuzați că filmele de pe aceste platforme nu petrec suficient timp în cinematografe și folosesc bugete de marketing masive și lansări instante în întreaga lume, practici care nu sunt corecte față de filmele convenționale.

Netflix a răspuns criticilor într-o postare pe Twitter. A declarat că cei de la Netflix iubesc cinematograful. Totuși, platforma a declarat că vrea ca oamenii să se bucure de aceeași dată de lansare a unui film, dar și să dea acces la filme celor care nu își permit să meargă la cinema sau nu au o sală de film la ei în localitate. De asemenea, susține că oferă regizorilor mai multe modalități prin care să-și împărtășească arta.

Producția Netflix „Roma” a fost nominalizată de zece ori și a câștigat trei premii Oscar.

Spielberg este unul dintre cei 17 guvernatori ai Academiei Americane de Film. Aceștia sunt cei care setează viziunea strategică a Academiei, păstrează sănătatea financiară a organizației și se asigură de îndeplinirea misiunii acesteia, conform site-ului Oscar.

Regizorul Steven Spielberg a câștigat și el două premii Oscar. Unul în 1993, pentru filmul „Schindler’s List” și altul în 1999, pentru „Saving Private Ryan”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI