Cum funcționează pirateria pe Netflix, pe care probabil o faci și tu

Cum funcționează pirateria pe Netflix, pe care probabil o faci și tu
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
07:15 04.03.2019

Netflix a ajuns în România în 2016 și din ce în ce mai mulți români se alătură platformei. Totuși, mulți folosesc conturile altora pentru a se uita la Bird Box.

În lume, unul din cinci oameni folosesc, fără să plătească, contul altcuiva atunci când se uită pe Netflix, potrivit unui raport CordCutting.

Cei mai mulți profită mai degrabă de conturile unor membri ai familiei decât de cele ale prietenilor. Astfel, 48% folosesc detalii de autentificare ale părinților, iar 14% pe cele ale fraților sau surorilor.

Se pare că atunci când folosești contul altcuiva să te uiți la filme și seriale, profitul companiei are de suferit. Raportul estimează că Netflix ar pierde lunar 192 de milioane de dolari din cauza pirateriei.

Pe de altă parte, unii argumentează că cei care aleg să folosească un cont al altei persoane nu ar deveni niciodată clienți plătitori. Deci Netflix nu pierde cu adevărat atât de mulți bani.

Totuși, studiul arată că 59,3% dintre aceștia ar plăti pentru serviciile platformei dacă ar pierde accesul. Astfel, ar contribui la creșterea profitului companiei Netflix cu 112 milioane de dolari.

Mulți fac parte din generația Millennials. Totuși, majoritatea celor care „împrumută” contul altor persoane sunt din generația Baby Boomers. Ceea ce are sens, mai ales în România, unde majoritatea celor din această generație se descurcă mai greu cu tehnologia.

Aceste calcule au fost realizate prin urmărirea conturilor single-screen-at-a-time, adică cele destinate unui singur individ, nu celor folosite ca plan familial.

Fenomenul este destul de întâlnit și în România. Acest lucru ar putea fi și din cauza prețurilor serviciului, mai ales după scumpirea abonamentelor de anul acesta.

Românii plătesc mai mult pentru abonamentul Netflix decât cei din alte țări, potrivit unui studiu Comparitech. Astfel, în decembrie 2018, un abonat român plătea 0,00224 dolari per titlu disponibil. În comparație, în Canada, țara în care abonamentul costă cel mai puțin, costul per titlu este de doar 0,00124 dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: TechCrunch