Netflix scumpește abonamentele: ce se întâmplă cu prețurile din România

Netflix scumpește abonamentele: ce se întâmplă cu prețurile din România

Netflix începe anul cu abonamente mai mari. Statele Unite ale Americii sunt primele vizate de creșteri. Sigur, te interesează ce se întâmplă în România.

Netflix e compania care a investit cel mai mult în conținut, și în fiabilitatea platformei online, comparativ cu principalii rivali. Totuși, pe lângă HBO și Amazon, în 2019 va avea mai mulți concurenți, Disney fiind pe listă. În pregătirea acestui moment, a decis să mărească prețul abonamentelor în SUA.

Astfel, abonamentul de bază din oferta Netflix va creşte de la opt dolari la nouă dolari. Cel mai bun abonament, cu vizionare pe patru ecrane în același timp și acces la conținut 4K, va costa 16 dolari, în loc de 14 dolari până acum.

Firesc, te întrebi dacă decizia va afecta și România. Nu e cazul. „Creșterea prețului abonamentelor din Statele Unite și America de Sud nu influențează sau indică o creștere a prețului în România”, a transmis Netflix.

Cât costă Netflix în România

  • 8 euro (aprox. 38 lei) pe lună: nu ai acces la conținut Full HD și poți viziona doar pe un ecran în același timp
  • 10 euro (aprox. 47 lei) pe lună: ai acces la conținut Full HD, dar nu 4K, iar vizionarea se poate face pe două dispozitive în același timp
  • 12 euro (aprox. 56 lei) pe lună: practic, ai toate opțiunile – conținut 4K și vizionare simultană pe patru dispozitive.

Eu mi-am făcut abonamentul pe un iPhone și plătesc în fiecare lună prin App Store. Partea bună e că abonamentul a fost mai ieftin. Astfel, prețurile de mai sus, în App Store, sunt următoarele: 30 de lei, 40 de lei, 48 de lei. E o economie de aproape 10 lei la cel mai mare abonament. Partea proastă e că Netflix a scos opțiunea asta pentru utilizatorii noi.

Chiar dacă Netflix practică tarife standard, conținutul nu e standard. Unele țări, cum ar fi Statele Unite ale Americii, se bucură de acces la o bibliotecă mult mai mare decât alte state. Și România se regăsește într-o așa situație, după cum arată o analiză din noiembrie 2018.

Citește și: