10 dec. 2019 | 18:22

Netflix, amenințată cu unsubscribe în masă din cauza unui serial controversat

ACTUALITATE
Netflix, amenințată cu unsubscribe în masă din cauza unui serial controversat

Messiah este un nou serial de pe Netflix, însă unul suficient de controversat încât mulți abonați au amenințat că vor renunța la serviciile sale.

Acțiunea serialului Messiah este setată în prezent. O are în prim plan pe Eva Geller, agent CIA, care este pusă să investigheze un om misterios, cu numele de Al Massih ad-Dajjal. Geller pornește apoi să afle dacă acesta este cine susține că este sau doar un escroc foarte priceput.

Controversele încep atunci când se află că personajul susține că este adevăratul fiu al lui Dumnezeu. De altfel, numele de Al Massih ad-Dajjal se traduce din arabă ca Mesia fals sau Antichrist.

O mare parte dintre abonații Netflix nu sunt mulțumiți de plot-ul noului serial. Unii spun că acțiunea ar fi prea reală, o predicție a ceea ce ar putea să se întâmple. Pe de altă parte, alții sunt de părere că este vorba pur și simplu de o lipsă de respect. Totuși, e extrem de puțin probabil ca Netflix să renunțe la serial.

Netflix ar putea pierde abonați dacă lansează noul serial Messiah

Serialul nu este încă disponibil pe platformă. Ar urma să apară pe 1 ianuarie 2020. Totuși, mai mulți utilizatori au anunțat că se vor dezabona de la serviciile Netflix dacă va permite ca un asemenea serial să ajungă disponibil online.

Cu siguranță, platforma nu va renunța la un serial care e deja gata doar pentru că unii au amenințat că vor renunța la serviciile sale. Aceștia spun că titlul este unul foarte nepotrivit pentru persoanele religioase. Massih Dajjal ar fi o figură semnificativă în credința islamică pentru sfârșitul lumii.

De fapt, toată situația este destul similară cu cea iscată după lansarea din 2004 a filmului lui Mel Gibson, Patimile lui Hristos. Ca și în cazul noului serial de pe Netflix, Messiah, filmul lui Mel Gibson a fost foarte criticat la timpul său.