Când va avea loc prima ieșire în spațiu cu echipaj NASA exclusiv feminin

Când va avea loc prima ieșire în spațiu cu echipaj NASA exclusiv feminin

NASA a anunțat că va face istorie: va trimite, pentru prima dată, două femei într-o călătorie în afara Stației Spațiale Internaționale.

Este vorba despre Christina Koch și Jessica Meir, două femei astronaut care vor intra în istorie în curând. Acestea se află în prezent la bordul Stației Spațiale Internaționale și urmează să fie prima echipă alcătuită exclusiv din femei care va ieși în spațiu. Evenimentul NASA va avea loc pe 21 octombrie.

Va fi pentru prima dată în istorie când doar femei vor îmbrăca costumele de astronaut pentru a contribui la cercetări în exteriorul unei nave spațiale.

Misiunea va mai bifa un record: Christina Koch va efectua cel mai lung zbor spațial realizat vreodată de o femeie. Aceasta a anunțat că, de data asta, există suficiente costume de astronaut de mărimea potrivită.

NASA a anunțat că are programate șase ieșiri în spațiu. Meir spune că în aceste misiuni vor upgrada Stația Spațială Internațională cu baterii litiu-ion care vor conserva mai bine energia.

De ce NASA nu a reușit acest lucru în martie

Totuși, aceasta nu este prima dată când NASA încearcă asta. Planul datează încă din luna martie. Atunci, Koch ar fi trebuit să iasă în spațiu alături de colega ei de echipaj de atunci, Anne McClain. Problema pe care au întâmpinat-o a fost una cel puțin stupidă: lipsa de costume de astronaut de mărime medie. Agenția spațială a schimbat planul și i-a trimis în schimb pe Koch și pe colegul său, Nick Hague.

La vremea respectivă, la bordul ISS existau două costume spațiale de dimensiuni medii, dar unul nu era configurat și pregătit pentru o ieșire în spațiu. Acesta este un proces extrem de elaborat, care poate dura până la 12 ore, iar timpul nu a fost suficient atunci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET
Etichete: