11 feb. 2019 | 18:40

Motocicleta pe care stai pe burtă e moarte curată

ACTUALITATE
Motocicleta pe care stai pe burtă e moarte curată

Motocicleta pe care o conduci stând pe burtă nu e un „motor” pe care-l vezi prea des prin orașe și nici pe autostrăzi. A fost creată de americani și e un monstru pe patru roți…posibil mortal pentru cineva neexperimentat.

Cum ar putea fi cineva obișnuit să stea lungit pe burtă pe o motocicletă? Nu știu cât de comodă e poziția șoferului, dar, în mod precis nu e una sigură.

Motocicletele sunt prin natura lor autovehicule care te fac să trăiești periculos. Motocicletele nu sunt pentru oricine. Dacă îți place zona de confort și siguranța, s-ar putea să nici nu te urci vreodată pe un „motor”.

motocicleta

Motocicleta pe care o vezi în imagini a fost „testată” de un jurnalist de la Jalopnik și a fost încântat de ea doar până în momentul în care s-a așezat pe ea ca pe un șezlong la plajă. Atunci, și-a dat seama cât poate fi de riscant să te afli atât de jos în raport cu asfaltul, mai ales la viteze amețitoare.

Motocicleta a fost creată de Super Rat, un magazin din statul american Washington care se ocupă de obicei de astfel de proiecte curajoase.

În general, epoca motocicletelor a cam intrat în declin în ultimele decenii, iar cei de la Super Rat vor să reabiliteze renumele motoarelor, mai ales în rândul tinerilor, care preferă mai degrabă o mașină sport sau un SUV puternic.

motocicleta

Sunt două tipologii de amatori de viteză: cei care adoră să apese pedala de accelerație până la podea, dar vor în același timp să fie și în siguranță sau să aibă confort, și cei care adoră viteza indiferent de circumstanțe și de vehicul. Motocicleta din imagini ar trebuie să fie destinată pentru cei din a doua categorie.

Jurnalistul care a scris despre ea, în mod cert nu este unul dintre acești oameni și nu a încercat mai mult decât să stea așezat pe ea.

Dincolo de designul ieșit din comun, este un Ducati Monster modificat, propulsat de un motor V8 cu patru cilindri, de 117 cai-putere. N-am găsit încă date despre viteza maximă pe care o poate atinge, dar este o motocicletă pentru cei cărora le plac sporturile extreme.