Harley Davidson anunță prima motocicletă electrică: Când se lansează LiveWire

Harley Davidson anunță prima motocicletă electrică: Când se lansează LiveWire
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
12:30 09.11.2018

În luna februarie a acestui an, am aflat primele detalii despre LiveWire. Prima motocicletă electrică a celor Harley Davidson este acum mai aproape de a ajunge în reprezentanțele producătorului din întreaga lume.

Sunt multe motive să te entuziasmeze Harley Davidson, indiferent dacă asociezi brandul cu un poster din copilărie, un serial TV sau motocicleta de invidiat a unui prieten. Zgomotul iconic al motoarelor companiei are mari șanse să-ți fi fost întipărit în minte de la o vârstă foarte fragedă.

Harley Davidson trece la un cu totul al nivel din istoria companiei prin lansarea primei motociclete propulsate de un motor electric. Aceasta va fi intitulată LiveWire și ar trebui să se lanseze în prima parte a anului viitor. Detalii legate de disponibilitate și preț vor fi anunțate în ianuarie 2019. Tot atunci, te vei putea arunca la o precomandă.

În orice caz, după aproape patru ani investiți în cercetare și dezvoltare, oficialii Harley Davidson au adus noul bolid în forma finală la târgul internațional de motociclete EICMA de la Milano. În acel context, au făcut publice și câteva particularități al modelului. Din păcate, partea de autonomie care este cea mai importantă nu se cunoaște momentan.

În schimb, dacă vei dori să ți-o încarci acasă după achiziție printr-un încărcător electric de nivelul 1, vei avea această posibilitate. În plus, va suporta și încărcarea rapidă prin intermediul încărcătoarelor de nivelul 2 sau 3. Toate reprezentanțele Harley ca vor comercializa motocicletele îți vor oferi acces gratuit la o stație de încărcare compatibilă.

Harley Davidson LiveWire va include șapte moduri de manevrare prin intermediul unui sistem de tracțiune electric și a unor suspensii Showa. Trei din șapte sunt programabile sau personalizabile de către proprietar. Va include un sistem împotriva blocării frânelor și un mecanism avansat de control al tracțiunii. Un ecran sensibil la atingere de dimensiuni generoase îți va oferi informații de navigație, va facilita interacțiunea cu echipamente Bluetooth și îți va permite să schimbi muzica.

Zgomotul autentic de Harley Davidson va fi inclus în LiveWire prin intermediul unor sintetizatoare. Practic, zgomotul de motor va veni din boxe, nu din motor, dar va fi puternic și strident, raportat în timp real la viteza de deplasare și ritmul de acelerare.

LiveWire 2018. Spain

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI