Cel mai puternic BMW e un „ursuleț” cu record de viteză pe gheață

Bătrânul BMW E30 M3 a stabilit un record greu de bătut de alte mașini din aceeași categorie și de aceeași „vârstă”. Cel mai puternic și mai rapid „ursuleț” din lume a depășit 340 km/h pe gheață și zăpadă.

Ai mai văzut vreodată un „ursuleț” cu 1.300 cai-putere? Probabil că nu. În România, cu siguranță nu. Evident, este vorba de un BMW E30 M3 modificat al cărui motor nici măcar nu este al său, ci un motor Toyota 2JZ cu două turbochargere care însumează 1.300 de cai-putere. Un „ursuleț” care face de râs chiar și un Bugatti Veyron.

Acest BMW a fost special configurat pentru a concura într-o competiție de curse ținută anul acesta în Arsunda (Suedia). Bestia pe patru roți aparține echipei Buldre Racing. În lumea acestor competiții, BMW-ul de 1.300 de cai-putere este renumit, iar anul acesta, echipa a vrut să-i testeze limitele și pe gheață acoperită zăpadă, pe un lac înghețat din încă friguroasa Suedie.

Acest BMW E30 M3 a rulat o cursă în linie dreaptă la o viteză aproape constantă de peste 340 km/h, iar la un moment dat, a atins chiar 346,8 km/h, un record pentru un astfel de automobil pe un teren atât de anost.

De fapt, nici cred că există prea multe mașini în lume și chiar în istorie care să fi atins o asemenea viteză pe gheață.

Pe mașină au fost montate două camere video (una în față și alta în spate) și încă una în interior, pentru a surprinde atmosfera din jurul și din interiorul ei în momentul în care „rupea” gheața la o viteză amețitoare demnă de un Lamborghini, McLaren sau Bugatti.

Accelerația și aderența anvelopelor pe gheață, la cei 1.300 de cai-putere, sunt impresionante, iar zumzetul auzit din depărtare te lasă mut de uimire. Dar, vuietul din mașină e cu adevărat înfricoșător.

Acest model BMW are o vechime de peste 30 de ani, iar azi, doar pasionații de mașini clasice și cei fideli companiei germane își mai amintesc de el. Cei din echipa Buldre Racing nu doar că l-a readus în actualitate, dar au și reușit o performanță memorabilă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Carscoops