Morgan Freeman s-a apucat de apicultură, pentru a preveni dispariția albinelor

Morgan Freeman s-a apucat de apicultură, pentru a preveni dispariția albinelor

Morgan Freeman este unul dintre cei mai populari actori de pe mapamond. Tot el se pare că este un apicultor desăvârșit, având în vedere activitatea recentă.

Oamenii de știință au atras atenția în ultimii ani asupra dispariției culturilor de albine și a efectelor dezastruoase pe care îl are acest fenomen asupra culturilor și, implicit, asupra hranei noastre. În timp ce unii au preferat să facă donații pentru a salva cât mai multe albine prin intermediul unor fundații, Morgan Freeman a luat problema în propriile mâini.

El și-a transformat ferma însoțită de un teren de aproximativ 50 de hectare într-un sanctuar pentru albine, în statul Mississippi. Pasiunea lui Freeman pentru albine este una foarte veche. El a vorbit despre ea încă din 2014, într-o apariție la The Tonight Show cu Jimmy Fallon. La momentul respectiv a insistat pe faptul că, după ce a aflat despre dispariția albinelor, a cumpărat 26 de stupuri de albine și a început să-și construiască sanctuarul.

Actorul este de părere că albinele îi apreciază efortul pentru îngrijirea lor. Motivul pentru care a ajuns la această concluzie este derivat din faptul că nu a fost înțepat până acum niciodată, chiar dacă nu folosește echipament protector.

”Nu am folosit niciodată pălărie de apicultor când am lucrat cu albinele. Nu m-au înțepat încă, pentru că acum nu încerc să le strâng mierea sau altceva, doar le hrănesc. De asemenea, cred că ele înțeleg, ”Hey, nu-l stresa pe omul ăsta, are apă cu zahăr aici””, a explicat Morgan Freeman.

Este un efort concertat pentru a aduce albinele înapoi pe planetă. Nu realizăm că ele reprezintă fundația , cred, ale creșterii pe planetă, a vegetației. Am multe tipuri de flori și am și o grădinăriță. Cât timp se îngrijește de albine, nu face decât să înțeleagă și ea ce se petrece. ”Ok, ce și-ar dori să aibă?”. Ca urmare, avem hectare și hectare de trifoi și am plantat niște lucruri precum lavandă, am, de exemplu, vreo 140 de copaci de magnolie, cu flori mari.”, a concluzionat actorul în vârstă de 82 de ani.

 

Working bee hives at Morgan Freeman’s ranch back in Mississippi..two action packed days and a lot of bee stings for all..join us tonight at Rippy’s RT in downtown Nashville..6 til 10..Great night to party down..if you miss us tonight come on by either Friday or Saturday’s same time..peace

Gepostet von The Mauldin Brothers am Donnerstag, 16. April 2015

Citește și: