Camera foto de 61 megapixeli îți schimbă părerea despre mirrorless

Camera foto de 61 megapixeli îți schimbă părerea despre mirrorless

Sony a făcut o treabă din ce în ce mai bună pe partea de camere mirrorless, iar noul său model vine cu premiere importante în domeniu. Este vorba de Sony A7R IV.

Chiar dacă A9 este în continuare vârful de gamă al celor de la Sony, noul full-frame mirrorless Sony A7R IV va fura atenția multor amatori de camere de top. Acesta este succesorul pentru A7R III și mulți entuziaști s-au grăbit deja să afirme că reprezintă apogeul calității fotografice când vine vorba de camere digitale produse de japonezi.

Ce noutăți mai aduce Sony A7R IV

Comparativ cu Sony A7R III, noul model face saltul de la un senzor de 42,4 megapixeli până la valoare fabuloasă de 61 de megapixeli. Conform celor de la Sony, acesta este primul senzor full-frame de 36 de milimetri de tip CMOS retroiluminat cu o asemenea rezoluție. Faptul că este un senzor BSI CMOS se reflectă în creșterea sensibilități și reducerea zgomotului de imagine.

Noul senzor creat de Sony special pentru această cameră include 15 trepte de latitudine de expunere. În plus, camera vine cu stabilizare pe cinci axe in-body.

Are un viewfinder electronic OLED UXGA cu 5,76 milioane de puncte, de 1,6 ori mai mult decât A7R III. Printr-un mecanism intitulat Pixel Shift Multi Shooting, camera poate imortaliza 16 imagini la rezoluție reală pentru un total de 963,2 megapixeli de date care, printr-un software Sony pentru desktopuri, se reflectă într-un singur cadru de 240,8 megapixeli.

Sute de milioane de puncte pentru focalizare

Noua cameră poate imortaliza cadre statice la 61 de megapixeli cu o viteză de 10 cadre pe secundă, până la 7 secunde. Are 567 de puncte de autofocus ce acoperă 74% din cadru. Include și focus activa pe ochi, în cazul în care subiectul se mișcă. Pe partea de producție video, Sony A7R IV suportă captură video 4K în modurile S-Log 2 și S-Log 3. Cu 14 stopuri de plajă dinamică în S-Log 3 și HLG, poți genera conținut în HDR.

Noua cameră are un touchscreen generos pe spate, conținutul se salvează pe două carduri UHS-II și are o interfață pentru sunet digital prin intermediul patinei inteligente din partea de sus. Conectica include dual-band Wi-Fi și USB Type-C 3.2 Gen 1.

Bateria ar trebui să fie suficientă pentru 670 de cadre, dar există un grip opțional care suportă găzduirea unei baterii în plus. Prețul este achiziție pentru noua cameră este de 3500 de dolari și va ajunge în magazine din luna septembrie a acestui an.