Mobila robotică de la IKEA care te ajută să folosești tot spațiul din casă

Mobila robotică de la IKEA care te ajută să folosești tot spațiul din casă
18:00 05.06.2019

Fără mobilier nu prea poți trăi, dar într-o garsonieră mică fiecare centimetru contează. IKEA vine cu o soluție: o mobilă robotică, ideală pentru spații mici.

Mobila de la IKEA poate deveni un pat, o canapea, un birou sau un dulap. Totul este posibil datorită unui nou sistem motorizat, menit să te facă să folosești tot spațiul din garsonieră.

Din ce în ce mai multe persoane locuiesc la oraș, iar populația urbană crește în fiecare săptămână, dar nu și numărul de locuințe disponibile. Peste 1,5 milioane de oameni se mută la orașe în fiecare săptămână de-a lungul globului.

Această urbanizare în masă duce la crearea unor orașe extrem de populate, ce consumă atât spațiul cât și resursele într-un ritm nesustenabil.

Retailerul IKEA s-a gândit la cum ar putea fi folosit fiecare metru pătrat din locuință, fără a face compromisuri prea mari. Așa a venit cu ideea pentru acest mobilier.

Cum funcționează mobila robotică Rognan


Așa a apărut mobilierul robotic Rognan (este un oraș din Norvegia) care se poate muta dintr-o parte în alta la o apăsare de buton. Mobila a fost dezvoltată de IKEA în parteneriat cu Ori Livin, un startup din SUA.

Mobilierul, ce ocupă 3 metri cu 3 metri și jumătate, este format dintr-un pat, o canapea și un corp de depozitare și se poate mișca dintr-o parte în alta în funcție de ce nevoie ai. Patul se poate retrage și-l poți folosi doar seara când ai nevoie de el.

Dacă-ți surâde ideea atunci află că nu-l poți cumpăra încă. Mobilierul va fi disponibil în Hong Kong și Japonia, locuri faimoase pentru apartamentele foarte mici, în 2020. Prețul? IKEA încă nu a dezvăluit încă acest detaliu.

Ideea este bună și cred că multă lume, ce locuiește în spații mici, s-ar bucura de o astfel de mobilă. Să sperăm că nu costă cât o garsonieră și că nu se strică pentru că nu vrei să chemi un reparator și pentru asta.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: