04 oct. 2019 | 19:01

Mingile de foc misterioase căzute în Chile nu erau, de fapt, meteoriți

ACTUALITATE
Mingile de foc misterioase căzute în Chile nu erau, de fapt, meteoriți

Miercuri, 25 septembrie, deasupra statului Chile au fost observate niște obiecte cerești neobișnuite, iar majoritatea presupus că ar fi fost meteoriți.

Evenimentul a dat mari bătăi de cap experților, care au venit cu mai multe teorii cu privire al originea mingilor de foc observate pe cerul deasupra statului sud-american. Printre acestea, s-a numărat și ipoteza că acelea ar fi fost, de fapt, niște meteoriți.

Cercetătorii încă nu au informații exacte în legătură cu fenomenul ciudat, însă au reușit să infirme una dintre teorii. Aceștia știu cu siguranță un lucru: mingile de foc nu au fost meteoriți.

Oamenii de știință spun că nu ar fi fost vorba de meteoriți

Obiectele cerești au căzut în șapte locuri diferite și au provocat mici incendii. Pentru a cerceta situația, geologii din cadrul Serviciului Geologic din Chile s-au deplasat la fața locului. Inițial, aceștia au ajuns la concluzia că ar fi vorba fie de niște meteoriți, fie de deșeuri spațiale.

După ce au examinat porțiunile de sol arse, locurile în care se presupune că ar fi aterizat corpurile cerești, geologii au observat că nu existau urme de meteoriți în niciuna dintre acestea.

Unii menționează și faptul că meteoriții nu sunt suficient de fierbinți pentru a putea cauza astfel de incendii la impactul cu Pământul. În general, aceștia petrec câteva miliarde de ani plutind în vidul spațiului interplanetar. Acest lucru le oferă destul timp pentru a se răcori. Astfel încât bucățile de mineral care intră în contact inițial cu atmosfera noastră sunt mai predispuse la o temperatură destul de scăzută.

Astfel, e posibil și ca micile incendii să nu aibă legătură cu fenomenul ciudat.

Până acum, cea mai plauzibilă explicație o reprezintă aterizarea pe Pământ a unor deșeuri spațiale. Rămâne de văzut care va fi concluzia la care vor ajunge, în cele din urmă.