Primul hotel spațial e croaziera de vis în jurul Pământului pentru milionari

Primul hotel spațial e croaziera de vis în jurul Pământului pentru milionari

Ai văzut filmul Interstellar? Dacă da, cam așa ar arăta și primul hotel spațial. E imens, orbitează în jurul Pământului și un bilet pentru o excursie fără precedent costă o avere. Merită? Depinde cât de mare ți-e averea.

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, vrea turism spațial. Richard Branson, fondatorul Virgin Group, vrea și el așa ceva. Iar pentru visul tuturor milionarilor și miliardarilor va fi construit un hotel spațial. Acesta ar fi gata în 2025 și, pe scurt, ar fi ca o croazieră în spațiu.

Deocamdată, acest hotel din spațiu are numele Stația Spațială Von Braun și promisiunea că va fi făcut vine de la Gateway Foundation. Planurile pe care fundația își bazează hotelul au fost făcute de Wernher von Braun. În caz că te întrebi cum poate fi construit, ei bine, ar fi asamblat direct în spațiu cu roboți și drone.

Ce ai putea trăi într-un hotel spațial?

Hotel spatial croaziera spatiu (1)

Hotelul va avea gravitație artificială, spre deosebire de stația spațială din Interstellar. Asta înseamnă că vizitele pe termen lung sau cazările să fie mult mai confortabile. Ai trăi ca pe Stația Spațială Internațională, dar fără să fii astronaut.

Hotelul spațial e conceptu ca un vas de croazieră – va avea opțiuni de lux, baruri, restaurante și chiar o sală de cinema. Dacă va fi gata vreodată, va semăna cu un cert cu diametrul de 190 de metri. Acesta se va învârti constant pentru a crea forță gravitațională similară cu cea existentă pe Lună.

Planul prevede 24 de module individuale care să poată fi închiriate și vor fi trei punți principale pe care să se desfășoare activitățile comune. În total, 400 de persoane ar putea fi cazate.

Fundația Gateway ar vrea să găzduiască circa 100 de turiști săptămânal. Prețul? Câteva milioane de dolari. De exemplu, un proiect similar pregătit pentru 2022 are un preț per vizită de 9,5 milioane de dolari.

Acest proiect se numește Stația Aurora și ar urma să fie lansată în 2021. Nu ar fi la fel de mare ca hotelul Gateway. Ar avea loc pentru doar șase oameni: doi membri ai echipajului și patru turiști pentru 12 zile. Aurora e un fel de miniatură a Stației Spațiale Internaționale.

Citește și:
Sursa: Big Think