Noul Minecraft vine la pachet cu realitatea augmentată. Când apare jocul

Noul Minecraft vine la pachet cu realitatea augmentată. Când apare jocul
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
12:13 07.05.2019

Minecraft avea în 2018 peste 91 de milioane de jucători activi, iar Microsoft pare să aibă planuri mari pentru celebrul joc.

Microsoft a dat de înțeles că va lansa un nou tip de Minecraft pentru dispozitivele mobile. Compania a făcut anunțul în cadrul conferinței Build 2019. A proiectat un videoclip pentru a arăta cum va folosi realitatea augmentată în cadrul noului joc Minecraft.

Încă nu știm exact sub ce formă va veni, dar cel mai probabil va fi o aplicație AR.

Microsoft a postat și pe Twitter videoclipul pe care l-a arătat la conferință.

Teaserul arată o experiență foarte similară cu cea din jocurile Pokémon Go sau Harry Potter: Wizards Unite. Cel mai popular joc de acest gen este, cu siguranță, Pokémon Go, lansat în 2016. A fost descăcat de mai mult de 500 de milioane de ori.

Microsoft lansează un nou joc Minecraft

Microsoft a mai făcut ceva similar în trecut. A testat o versiune a jocului special creată pentru headset-ul HoloLens. Totuși, aceea nu ar fi fost decât o demonstrație a tehnologiei și nu se referea la lansarea unui nou joc. De data aceasta, lucrurile stau altfel.

Potrivit postării de pe Twitter, lansarea unei noi versiuni a jocului va avea loc pe pe 17 mai, chiar în ziua în care Minecraft împlinește 10 ani de la lansare.

Microsoft a cumpărat Minecraft în 2014, cu 2,5 miliarde de dolari. Aparent, toată procedura a început după o singură postare de pe Twitter a creatorului jocului, prin care menționa că s-a săturat să se ocupe de Minecraft și întreba dacă cineva este dispus să-i cumpere acțiunile de la compania Mojang.

Staya Nadella, CEO-ul Microsoft, a menționat încă din 2015 că unul dintre motivele pentru care compania sa a cumpărat Mincraft de la Mojang a fost posibila introducere a realității augmentate în joc, potrivit Gamespot.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge