Noul Minecraft vine la pachet cu realitatea augmentată. Când apare jocul

Noul Minecraft vine la pachet cu realitatea augmentată. Când apare jocul

Minecraft avea în 2018 peste 91 de milioane de jucători activi, iar Microsoft pare să aibă planuri mari pentru celebrul joc.

Microsoft a dat de înțeles că va lansa un nou tip de Minecraft pentru dispozitivele mobile. Compania a făcut anunțul în cadrul conferinței Build 2019. A proiectat un videoclip pentru a arăta cum va folosi realitatea augmentată în cadrul noului joc Minecraft.

Încă nu știm exact sub ce formă va veni, dar cel mai probabil va fi o aplicație AR.

Microsoft a postat și pe Twitter videoclipul pe care l-a arătat la conferință.

Teaserul arată o experiență foarte similară cu cea din jocurile Pokémon Go sau Harry Potter: Wizards Unite. Cel mai popular joc de acest gen este, cu siguranță, Pokémon Go, lansat în 2016. A fost descăcat de mai mult de 500 de milioane de ori.

Microsoft lansează un nou joc Minecraft

Microsoft a mai făcut ceva similar în trecut. A testat o versiune a jocului special creată pentru headset-ul HoloLens. Totuși, aceea nu ar fi fost decât o demonstrație a tehnologiei și nu se referea la lansarea unui nou joc. De data aceasta, lucrurile stau altfel.

Potrivit postării de pe Twitter, lansarea unei noi versiuni a jocului va avea loc pe pe 17 mai, chiar în ziua în care Minecraft împlinește 10 ani de la lansare.

Microsoft a cumpărat Minecraft în 2014, cu 2,5 miliarde de dolari. Aparent, toată procedura a început după o singură postare de pe Twitter a creatorului jocului, prin care menționa că s-a săturat să se ocupe de Minecraft și întreba dacă cineva este dispus să-i cumpere acțiunile de la compania Mojang.

Staya Nadella, CEO-ul Microsoft, a menționat încă din 2015 că unul dintre motivele pentru care compania sa a cumpărat Mincraft de la Mojang a fost posibila introducere a realității augmentate în joc, potrivit Gamespot.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: The Verge