31 dec. 2018 | 15:30

Creatorii Pokemon Go vor să-ți ofere 1 milion de dolari ca să faci un joc

ACTUALITATE
Creatorii Pokemon Go vor să-ți ofere 1 milion de dolari ca să faci un joc

Vrei să creezi jocuri video, dar nu găsești pe nimeni să-ți dea bani? Creatorii Pokemon Go vor să caute tineri care să creeze următoarea senzație în materie de jocuri de smartphone și vor să le ofere bani serioși pentru asta.

Niantic a lansat o competiție pentru dezvoltatorii de jocuri pentru a vedea ce pot face aceștia cu tehnologia de realitate augumentată și oferă un premiu financiar de peste un milion de dolari.

Concursul Niantic Beyond Reality este deschis tuturor dezvoltatorilor și le cere acestora să folosească platforma studioului numită Real World Platform pentru a construi un joc de smartphone care să „împingă limitele tehnologiei”.

Așa că dacă ești dezvoltator de jocuri sau dacă ai fi interesant să încerci să te joci cu tehnologia Niantic atunci ar trebui să fii atent. Aplicațiile sunt deschise și trebuie să intrii pe site-ul companiei. Echipele înscrise trebuie să aibă minim cinci membri care să aibă experiență în lucrul cu motorul Unity și cu tehnologia Java Server.

Compania vrea să vadă proiecte care explorează trei mari piloni: explorarea, exercițiile și interacțiunea socială în lumea reală. Totuși, compania nu a spus cum vor fi premiați finaliștii sau cum se va împărți premiul financiar de 1 milion de dolari.

Dacă ai idei și o echipă atunci grăbește-te pentru că deadline-ul pentru aplicare este de 17 februarie 2019, iar finaliștii selectați vor lucra la un demo timp de trei luni pe care-l vor putea arăta la sediul Niantic din San Francisco.

Există posibilitatea ca aceste jocuri să vadă lumina zilei, cu mențiunea că finaliștii vor fi aduși la discuții cu executivii și că „vor pune bazele muncii care va urma”.

„În timp ce noi ne concentrăm pe jocuri, încurajăm aplicații să gândească «outside of the box» și să fie creativi cu produsele lor care ar putea umple un gol între jocuri și recreație sau entertainement”, a spus Phil Keslin, CTO-ul și cofondatorul Niantic.