20 mai 2019 | 08:58

Minecraft Earth vrea să concureze cu Pokemon Go: ce vei construi în AR

ACTUALITATE
Minecraft Earth vrea să concureze cu Pokemon Go: ce vei construi în AR

La mai bine de un deceniu de la lansarea, Minecraft continuă să fie un fenomen cultural și să se extindă pe noi platforme, sub forma unor noi experiențe de gaming. Cel mai nou titlu din serie va fi Minecraft Earth, o creație ce va profita de posibilitățile realității augmentate.

La aproximativ o săptămână după ce Microsoft a publicat un teaser referitor la un nou joc din seria Minecraft. Acum, am aflat toate detaliile despre viitorul titlu. Acesta va încerca să fie o alternativă interesantă pentru Pokemon Go și pare destul de spectaculos, mai ales dacă ești un fan al francizei.

minecraft earthIntitulată Minecraft Earth, această versiune a jocului va putea fi jucată profitând de funcțiile puse la dispoziție de realitatea augmentată. Mai există câteva jocuri din același spectru, dar având în vedere posibilitățile financiare ale Microsoft, probabilitatea ca rezultatul să nu fie remarcabil este foarte mică.

Pentru că vorbim de un proiect AR, acesta va fi în mod previzibil dedicat telefoanelor mobile. În privința particularităților de gaming, directorul jocului a declarat pentru Engadget că Minecraft Earth va fi o evoluție a ceea ce înseamnă Minecraft, o adaptare la un nou mediu. Cu alte cuvinte, nu vom vorbi de același joc pe care îl știm deja transpus în AR.

”Am încercat să păstrăm autenticitatea principiilor de design din Minecraft și am lucrat în acest sens cu o echipă de design din Stockholm pentru a ne asigura că spiritul jocului va trece mai departe.”, a declarat Torfi Olafsson. Din câte se pare, jocul va implica plimbări prin cartier și interacțiunea cu personaje din universul Minecraft. În plimbările tale vei întâlni diverse piese pe care le poți folosi pentru a-ți finaliza propriile proiecte in-game.

Jocul nu este disponibil momentan, doar o versiune beta limitată va fi lansată în această vară, pentru iOS și Android. Cei care sunt interesați se pot înscrie la această adresă.

 

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele